elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís Xirivella qüestiona la informació de l’equip de govern municipal sobre la V-30

Compromís Xirivella qüestiona la informació de l’equip de govern municipal sobre la V-30
  • Els valencianistes responen a la informació publicada per l’Ajuntament en el BIM amb un ampli dossier sobre la connexió entre la V-30 i l’A-3

Després de molt d’insistir, Compromís ha aconseguit que l’equip de govern (PSPV-PSOE i Podem) informe la ciutadania sobre la situació del projecte per a construir un segon pont, paral·lel a l’actual, que servirà per a connectar directament l’A-3 amb la V-30.

Així i tot, la formació liderada per Ricard Barberà es mostra molt crítica amb l’article que s’ha publicat en l’últim número del butlletí informatiu municipal, el Crònica. «Durant mesos han intentat ocultar que el projecte, tal com s’està redactant, perjudicarà greument Xirivella», explica Barberà, i afegeix: «L’article que han publicat oblida qüestions importants i en distorsiona d’altres, com hem explicat moltes vegades.»

Com a resposta, Compromís ha publicat en el seu web ( www.xirivella.compromis.net ) un ampli dossier amb deu claus del projecte de connexió entre les dues autovies. Deu punts que, al seu parer, no es tracten o es tracten malament en l’article del BIM. Així, el dossier aborda qüestions com la possibilitat de fer la connexió per mitjà d’un túnel, la relació amb l’ampliació del Port o la duració de les obres, a més de l’oposició al projecte actual de tots els ajuntaments afectats directament: València, Mislata, Quart, Alaquàs i Aldaia.

Un dels punts que Compromís vol aclarir és el del manteniment de l’entrada actual a Xirivella des de València. Recordem que el projecte inicial preveia suprimir esta entrada i que en 2016 la població es va manifestar massivament en contra. En aquell moment, amb un ministre del PP en Foment, el PSPV-PSOE de Xirivella sí que es va sumar a la protesta, juntament amb Compromís, Podem i Esquerra Unida. Ara que el ministeri l’ocupa José Luis Ábalos, en canvi, els socialistes es limiten a dir que «estaran vigilants perquè el projecte no perjudique Xirivella».

Segons l’article del BIM, l’entrada a Xirivella no corre perill. Compromís, en canvi, denuncia que el Ministeri en realitat no s’ha compromés a res. «És cert que, de paraula, tècnics del Ministeri ens han dit que l’entrada es mantindrà», explica Barberà, «però també és cert que no tenim cap document ni cap compromís polític públic que ho assegure de manera clara.» Per a Barberà és important que el govern central aclarisca definitivament esta qüestió, així, diu, «podrem centrar-nos en la resta de problemes que planteja el projecte: la mobilitat en transport públic, a peu o en bicicleta; la participació ciutadana, i també els efectes en les finques de Vicentica la Serrana i en el barri de la Llum.

«Nosaltres, al contrari, que l’equip de govern, pensem que este projecte és una oportunitat per a resoldre moltes de les barreres que aïllen Xirivella», diu Barberà, i adverteix: «No podem perdre esta oportunitat, hem d’aconseguir que el Ministeri replantege el projecte i en presente un altre que tinga en compte totes les necessitats que coincideixen en el nus V-30/A-3. No pot ser que es contruïsca una infraestructura tan dura només per a facilitar el pas de més camions, sense tindre en compte les persones.»

Pujar