elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les obres per a elevar la barana del viaducte que uneix Xirivella amb l’Avinguda del Cid

Comencen les obres per a elevar la barana del viaducte que uneix Xirivella amb l’Avinguda del Cid
  • L'Ajuntament exigia solucions a causa de l'enorme quantitat de suïcidis que es produïen

El Ministeri de Foment ha iniciat una de les obres més esperades a Xirivella: l’elevació de la barana de la vorera del pont de l’A3 sobre el nou llit del Túria. Aquesta actuació reforçarà notablement la seguretat dels centenars d’usuaris que creuen a diari la passarel·la que connecta Xirivella amb la ciutat de València.

“El Ministeri de Foment es va comprometre a començar l'obra abans de finalitzar l'any i està complint amb fets”, ha ressaltat l'alcalde de la localitat, Michel Montaner. Montaner ha recordat també que “això no era un capritx de la ciutadania i, a mesura que ha anat creixent el trànsit de persones en el viaducte, creixien els seues exigències perquè és reforçara la seguretat”. “El nostre treball com a ajuntament ha sigut traslladar aquesta inquietud al Ministeri, sense deixar d’insistir en cap moment en la importància de l’obra”, ha afegit l’alcalde. Així mateix, Montaner ha volgut agrair al Ministeri de Foment que s'haja escoltat al consistori, a les associacions i a la població de Xirivella, als qui també ha donat les gràcies per la seua constància en aquesta demanda tan necessària.

El projecte comporta l’elevació de la barana metàl·lica que protegeix de la caiguda al riu. “El següent pas del Ministeri ha de ser permetre l’ús compartit de vianants i ciclistes garantint també l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda”, segons ha manifestat Karin Jansen, regidora de Mobilitat.

Les obres, que han començat segons el termini establert, està previst que concloguen en uns dies, segons estimacions manejades per Foment. S’actuarà sobre les baranes metàl·liques dels dos costats del viaducte en una extensió de 750 metres de longitud.

Pujar