elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans Xirivella vota en contra de l'increment de la taxa de fem

Ciutadans Xirivella vota en contra de l'increment de la taxa de fem
  • Lozoya: “Ni és necessari ni és el moment: hi ha cinc milions de romanent i les famílies ja estan fent front a la pujada de la llum i l'aigua”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Xirivella, Enrique Lozoya, ha votat en contra de l'increment de la taxa de fem en el ple extraordinari celebrat aquest dimecres. “Entenem que amb major eficàcia en la despesa i amb un romanent de tresoreria de cinc milions, no és necessari pujar impostos en aquests moments”, ha argumentat el regidor de Cs.

A més, ha criticat, “ens sembla sorprenent que quan la pujada de la llum i de l'aigua està asfixiant als contribuents, comerciants i empresaris, es tinga la poca sensibilitat de pujar la taxa de residus urbans”.

Segons l'edil de la formació taronja, “l'equip de govern, PSOE i Podemos, s'excusa en què cal adaptar-se a la normativa dels nous sistemes de reciclatge, però no té sentit quan el plec de fem va caducar el mes d'agost passat, el nou s'està tramitant i tenen previst traure'l al novembre”. “Si el plec es realitza convenientment, es pot dotar de major eficàcia en la despesa i no ha de repercutir-se en el contribuent”, ha assegurat.

En la mateixa línia, ha concretat, “Cs proposa a aplicar mesures que afavorisquen el reciclatge i majors ingressos per subproductes per a l'ajuntament, ingressos que es lleven de la factura global de fem, que és superior al milió d'euros”. No obstant això, ha denunciat, “el senzill és donar-li al botó de pujar impostos en lloc de buscar generar majors ingressos atraient empreses als nostres polígons, buits al 50%”.

Finalment, Lozoya ha recordat que “ja en 2019, Cs va ser l'únic partit que va votar en contra d'aquesta pujada”. “Ens alegra que ara el PP també s'haja sumat a l'oposició de la mesura i lamentem que Compromís l'haja possibilitada gràcies la seua abstenció”, ha declarat.

Pujar