28 d’octubre de 2020 28/10/20

Baldoví: «Les inversions de l’Estat en Xirivella no poden esperar més»

Baldoví: «Les inversions de l’Estat en Xirivella no poden esperar més» - (foto 1)
  • El cap de llista de Compromís denuncia els problemes de mobilitat de Xirivella, Alaquàs, Aldaia i Mislata i es compromet a traslladar-los al Congrés

Joan Baldoví ha visitat este matí Xirivella i Mislata per a interessar-se pels problemes més importants en infraestructures que afecten el municipi: el pont que unix el nucli de la població amb el barri de la Llum i València, una parada d’autobús, l’estació de tren d’Alqueries i l’escola de primària Rei en Jaume, al barri de Samarra, la més afectada pel soroll que produïx el pas continu dels avions.

A més de Ricard Barberà, regidor de Compromís a Xirivella, en la visita l’han acompanyat Puri Botella, també regidora a Xirivella, i Javier Gil, regidor de Compromís a Mislata.

«Ja ho digué fa unes setmanes el nostre company, el senador Carles Mulet: és inadmissible que el Ministeri de Foment no haja presentat encara un projecte viable i integral per a dignificar i humanitzar l’entrada a València des de l’autovia a Madrid. Un projecte que facilite el transport públic i la mobilitat a peu, en bicicleta, en cadira de rodes... amb les passarel·les i els soterraments necessaris per a salvar les duríssimes barreres arquitectòniques que mantenen vora 100.000 persones de l’Horta Sud pràcticament aïllades de València cinquanta anys després de la construcció del Plan Sur», ha denunciat Baldoví.

Per la seua banda, el regidor i exalcalde de Xirivella Ricard Barberà apuntava directament a l’actual ministre de Foment, José Luis Ábalos: «El ministred’ara, com els anteriors del PP, no ha fet res ni tan sols per a atendre les mesures urgents que demanem, com elevar l’altura de la barana del pont, insuficient per a garantir la seguretat dels centenars de persones que cada dia passen per ací. I això que el ministre és de Torrent i molt amic de l’alcalde actual, Michel Montaner, i ens consta que coneix perfectament el problema, entre altres coses perquè personalment li ho he fet saber en reiterades ocasions.»

Javier Gil se sumava a les reivindicacions de Xirivella, ja que un barri de Mislata, el de l’avinguda de la Pau ha d’aguantar exactament els mateixos problemes: «Ara que el PSOE té més poder que mai, a nivell local, autonòmic i estatal, és hora que demostren que volen fer política per a les persones i millorar la seua vida.»

«I el mateix es pot dir del transport públic –va afegir Baldoví– sense metro, esta zona és la que més patix la falta de finançament del transport metropolità, per no parlar de les inversions que necessita la modernització de la línia C3 de tren per a fer-la viable i útil. O dels avions, que, com he pogut comprovar, passen contínuament per damunt de Xirivella sense que AENA prenga totes les mesures per a reduir i compensar les molèsties que causa tant de soroll.»

Finalment Baldoví s’ha compromés a portar estos problemes al Congrés: «Per a això servirà la representació de Compromís en el Congrés, per a fer política útil. No pararem fins que el Ministeri de Foment, governe qui governe, millore la mobilitat de Xirivella i dels pobles del voltant. El Govern espanyol no pot condemnar 100.000 persones a l’aïllament perpetu.»

Pujar