5 de juliol de 2020 5/7/20

Xilxes valora positivament la gestió de la matèria orgànica que estan fent els veïns i veïnes

Xilxes valora positivament la gestió de la matèria orgànica que estan fent els veïns i veïnes - (foto 1)

    L'Ajuntament de Xilxes ha valorat positivament la gestió de la matèria orgànica que estan fent els veïns i veïnes des de la implantació dels contenidors marrons, ja que les dades facilitades pel Consorci de Residus situen a la població entre els municipis de la província amb millors resultats sent d'un 11% el percentatge de residus no orgànics trobats.

    La Regidoria de Medi Ambient ha animat a la ciutadania a seguir en aquesta dinàmica d'ús i a millorar aquestos resultats utilitzant els més de 30 contenidors distribuïts pel casc urbà de la localitat.

    A més, en els propers dies es remetrà una carta als veïns i veïnes en la qual se'ls informarà sobre les ubicacions concretes dels contenidors marrons amb la finalitat de seguir sumant usuaris i augmentat els 20.000 quilos de compost obtinguts a partir de la recollida de residus orgànics en la població. Així mateix, des d'aquesta àrea municipal s'ha recordat que a l'Ajuntament es poden recollir de manera gratuïta poals domèstics per dipositar la matèria orgànica.

    En la seva aposta per la sostenibilitat l'Ajuntament de Xilxes ha estat pioner instal·lant el contenidor marró amb un any i mig d'antelació al marcat per la legislació europea, que obliga a la seva implantació prèviament al 2020. En una fase posterior s'ampliarà el servei al nucli marítim fins a cobrir les necessitats del conjunt de veïns i veïnes.

    Pujar