26 de setembre de 2020 26/9/20

Xilxes inicia el repartiment de pastilles antimosquits per als embornals privats

  L'Ajuntament de Xilxes ha iniciat el repartiment de pastilles antimosquits per a ser col·locades en els embornals d'espais privats com a terrasses o jardins, acció que complementa les actuacions orientades a minimitzar la presència d'aquestos dípters i mitigar les molèsties que ocasionen. 

  Les pastilles, que els veïns i veïnes amb alguna propietat en el municipi poden adquirir de forma gratuïta, estan disponibles en l'Oficina de Turisme i en el consistori, de manera que els interessats hauran d'aportar el seu document nacional d'identitat. 

  Així mateix, setmanalment s'apliquen tractaments tant en el municipi com en el nucli marítim, els quals podran veure's reforçats quan les inspeccions periòdiques que realitza l'empresa adjudicatària així ho indiquen, la qual també atén de forma personalitzada les peticions veïnals que arriben al consistori. 

  A més, des de l'Ajuntament s'ha recordat la necessitat de la col·laboració ciutadana en els entorns domèstics amb gestos senzills com la col·locació d'una tela mosquitera en els embornals, l'aplicació de terra en els plats de les macetes per a evitar acumulacions d'aigua o tapar hermèticament bidons i dipòsits. 

  Amb l'objectiu de combatre els efectes dels mosquits des de tots els vessants possibles també es remetran cartes als propietaris i comunitats de veïns per a instar a la pràctica d'hàbits preventius, ja que la major part dels focus de reproducció es donen en les àrees privades.

   

  Pujar