11 d’agost de 2020 11/8/20

Xilxes aprova en ple una proposta que reafirma el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista

Xilxes aprova en ple una proposta que reafirma el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista - (foto 1)
  • La sessió ha acordat la concessió de distinció honorífica a Francisca de Sales Solbes, mestra i alcaldessa de la localitat, a la qual se li dedicarà un carrer

El ple de l'Ajuntament de Xilxes ha aprovat una proposta que reafirma el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista i reivindica majors esforços per part de les institucions públiques i socials.

En concret, la proposta ha acordat un total de 10 punts, entre els quals s'insta al Govern d'Espanya al desenvolupament de la legislació necessària per a incloure com a violència masclista totes les violències contra les dones i s'exigeix el desenvolupament dels Pressupostos Generals de l'Estat amb perspectiva de gènere.

Així mateix, el document mostra el compromís del consistori a facilitar tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció i conscienciació de les desigualtats, així com la necessitat de l'ensenyament afectiu-sexual dins del sistema educatiu o la declaració del terme municipal espai contra el tràfic de persones.

La sessió plenària també ha donat llum verda a la concessió de la distinció honorífica a Francisca de Sales Solbes de designació de via pública per la seua contribució com a mestra i alcaldessa de la localitat durant la II República.

‘L'aprovació d'aquesta proposta contra la violència de gènere mostra la nostra preocupació per una realitat amb conseqüències dramàtiques. Les institucions públiques hem d'estar a l'altura, pel que creem són necessaris majors esforços i exigim accions coherents amb la dimensió del problema’, ha explicat l'alcalde de Xilxes, José Martínez.

Pujar