21 de novembre de 2019 21/11/19

Xilxes aprova en Ple una moció perquè la Diputació atenga la necessitat de la unitat de respir

  L'Ajuntament de Xilxes ha aprovat en la sessió plenària del mes de març una moció perquè la Diputació de Castelló atenga totes les unitats de respir sol·licitades en 2018 i resolga així aquesta necessitat del municipi, que ha quedat exclòs d'aquestes ajudes junt a altres 9 poblacions més.

  Aquesta moció insta a l'ens provincial a habilitar crèdit suficient mitjançant una modificació de crèdits amb l'objectiu de finançar totes les unitats respira sol·licitades aquest any. En el cas de Xilxes, el consistori ha posat a la disposició d'aquest servei per a les persones majors les instal·lacions del local municipal situat al costat del Saló Multiusos.

  El Ple també ha acordat una proposta en defensa del sistema públic de pensions que busca garantir el poder adquisitiu de les pensions i el finançament de la Seguretat Social, així com eliminar la bretxa entre homes i dones.

  La declaració d'interès social de les obres de reparació de la coberta a l'edifici en el qual actualment la Unió Musical Santa Cecilia de Xilxes realitza els assajos ha estat un altre dels punts abordats, juntament amb l'aprovació del programa de Festes de Sant Vicent Ferrer i la ratificació sobre la sol·licitud de subvencions dels PPOYS 2018, entre altres qüestions.

  L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha manifestat que 'considerem que el servei de la unitat de respir pot ser de gran ajuda per a les persones majors i els seus familiars, per la qual cosa creiem que la Diputació hauria de fer un esforç per atendre la nostra petició. A més, en aquest ple hem reclamat un sistema públic de pensions digne, ja que lamentablement el Govern de Rajoy ens està conduint a l'empobriment i, fins i tot, a la desaparició del sistema públic de la Seguretat Social'.

  ocultar
  Xilxes aprova en Ple una moció perquè la Diputació atenga la necessitat de la unitat de respir
  Pujar