21 de novembre de 2019 21/11/19

Xilxes aprova en el Ple un conveni provisional que millora les condicions d'ús de la dessaladora

  L'Ajuntament de Xilxes ha aprovat hui en sessió plenària un nou conveni temporal amb ACUAMED per a la gestió de la dessaladora de Moncofa amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament del polígon industrial de Xilxes. L'acord té caràcter provisional per 5 anys i permetrà no solament proveir les demandes necessàries per a aquest polígon, sinó també disposar d'aquest recurs per a futurs desenvolupaments urbanístics.

  A més, l'aprovació d'aquest acord comporta la substitució de les tarifes inicials per altres més ajustades al desenvolupament actual i assumibles pel consistori, i també permet la incorporació de nous usuaris de manera que resulte més sostenible el sistema.

  El nou plantejament garanteix els recursos hídrics necessaris per al desenvolupament industrial, ja que el cànon inicial del conveni subscrit en 2006 superava els 9 milions d'euros, una quantitat inassumible per a l'ajuntament de Xilxes. El fet que es produïsca aquesta aprovació implica estar en termini per a salvar els fons de la Unió Europea per a la construcció de la planta.

  D'altra banda, el Ple de l'Ajuntament ha aprovat el Programa de Festes de Sant Vicent Ferrer que se celebraran entre el 24 d'abril i el 5 de maig. També en la sessió plenària s'ha aprovat el Pla Econòmic Financer de l'Ajuntament 2019/2020 i s'ha donat llum verda a l'aplicació del servei de la Diputació provincial en la prevenció i control de plagues dins del terme municipal.

  L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha destacat que “estem treballant per a aportar una solució a la qüestió de la dessaladora i amb aquest acord provisional hem superat el principal obstacle, per la qual cosa no haurem d'assumir l'aportació de 17’9 milions d'euros de la Unió Europea. La resta de termes del conveni s'han millorat i s'adapten a les possibilitats de Xilxes garantint els recursos hídrics per al desenvolupament industrial”.

  ocultar
  Xilxes aprova en el Ple un conveni provisional que millora les condicions d'ús de la dessaladora
  Pujar