elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xilxes aconsegueix el compromís de la Conselleria per a la renovació de la canalització d'aigua potable

Xilxes aconsegueix el compromís de la Conselleria per a la renovació de la canalització d'aigua potable - (foto 1)

  L'Ajuntament de Xilxes ha aconseguit el compromís de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a la inclusió de la renovació de la canalització d'aigua potable als pressupostos del 2018.

  El regidor de Medi Ambient, Sergi Alejos, ha mantingut una reunió amb el Director General de l'Aigua, Manuel Aldeguer, i el Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Àlvaro, en la qual s'ha abordat la necessitat de dur a terme aquest projecte valorat en 200.000 €, que sumat a l'obra de conducció d'aigües residuals assumida per l'EPSAR (Empresa Pública de Sanejament d'Aigües Residuals), ascendeix a una inversió de prop de 900.000 € per part de la Generalitat Valenciana.

  La canalització d'aigua potable uneix el municipi amb el nucli marítim al llarg de 2 km i presenta algunes deficiències a causa del pas dels anys, igual que ocorre amb la conducció d'aigües residuals, la qual transcorre en paral·lel.

  De fet, l'EPSAR s'encarregarà d'assumir les obres de la canalització d'aigües residuals, que rondaran els 700.000 €, i està treballant en la redacció del conveni, de manera que previsió és aprofitar una mateixa rasa per renovar les dues conduccions.

  En els últims anys, diferents informes tècnics han indicat la necessitat d'aquesta actuació, les conduccions de la qual han quedat obsoletes i rebenten a l'estiu. Per això, l'Ajuntament de Xilxes persegueix l'objectiu de dotar al municipi d'aquesta infraestructura de primera necessitat i aportar una solució a aquest problema de més de 10 anys.

  Pujar