29 de novembre de 2020 29/11/20

L'equip de govern de Xilxes consensua els Pressupostos de 2019

    L'Ajuntament de Xilxes està immers en l'elaboració dels Pressupostos del 2019, uns comptes que estan marcats per una major capacitat econòmica per a inversions després de les polítiques de sanejament i la reducció de deute a la meitat aconseguida en els últims tres anys.

    El marc pressupostari, que ja ha estat consensuat pels tres grups polítics que formen l'equip de govern, segueix apostant per les polítiques socials i el foment de l'ocupació. Així mateix, contempla la posada en marxa d'un Pla de Millora de Carrers que permetrà millorar les condicions del casc urbà mitjançant la contractació d'aturats, o l'impuls del nou servei de la Unitat de Respir.

    En matèria econòmica, l'alliberament del deute dels més de 5 milions als 2.700.000 milions de finals de 2017 s'ha traduït en una reducció de 100.000 euros anuals en préstecs que ha millorat la capacitat inversora i ha permès la rebaixa d'impostos, tal com ha informat la Regidoria d'Hisenda. De fet, la reducció de l'Impost de Béns Immobles, que s'aplicarà a partir de gener, és una de les principals mesures tributàries a destacar.

    La millora de la qualitat de vida de la ciutadania i la resposta a les seves necessitats reals van a seguir centrant les línies de treball dels comptes del 2019, que seran aprovats en el proper plenari.

    Pujar