28 de setembre de 2020 28/9/20

L'Ajuntament i la Federació de Societats Musicals uneixen esforços per a adequar el local d'assaig de la banda

L'Ajuntament i la Federació de Societats Musicals uneixen esforços per a adequar el local d'assaig de la banda - (foto 1)

  L'Ajuntament de Xilxes i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana estan treballant en la mateixa direcció amb la finalitat de unir esforços per a l'adequació del local d'assaig de la Unió Musical Santa Cecília del municipi.

  Actualment, i després de la creació d'una Comissió integrada per l'equip de govern i la Banda de Música, l'agrupació musical está realitzant els seus assajos al Teatre Municipal amb l'objectiu d'eliminar els perjudicis de contaminació acústica sorgits en l'anterior local de la Càmera Agrària i garantir el desenvolupament de l'activitat musical. Aquesta Comissió també està treballant en la signatura d'un conveni de cessió del local de la Càmera Agraria a la banda de música, pel qual aquesta podrà accedir a subvencions per a la millora tècnica.

  L'elaboració d'un projecte d'insonorització, realitzat amb recursos propis de l'Ajuntament, és una altra de les accions dutes a terme, en el conjunt de les quals han treballat diferents àrees com la Regidoria de Cultura o la Regidoria d'Educació.

  A més, aquesta setmana l'alcalde de Xilxes, José Martínez, i Daniela González, representant de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, han mantingut una reunió amb Vicent Sales, vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, en la qual se li ha traslladat la situació actual.

  La Unió Musical Santa Cecília de Xilxes, guanyadora del XXXIX Certamen Provincial de Bandas que participarà en el Certamen Autonòmic d'aquest octubre, està formada per 50 músics y prop de 300 socis, a més de disposar d'una escola de música de 60 alumnes, un conjunt instrumental i una banda de música infantil.

  Daniela González, representant de la Federació de Societats Musicals, ha destacat "la necesitat de que la Unió Musical de Xilxes, que es troba en el moment artístic més alt, dispose d'un local en condicions que posibilite el seu ple desenvolupament".

  L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha assenyalat que "hem vist una predisposició positiva per part de la Diputació, així que ara esperem que s'implique en aquest projecte. Des de l'equip de govern de Xilxes anem a continuar treballant perquè la millora tècnica del local siga una realitat esgotant totes les vies possibles".

   

  Pujar