12 d’agost de 2020 12/8/20

Xàtiva aprova un pla municipal contra l'ocupació il·legal d'habitatges a proposta de Ciutadans

Xàtiva aprova un pla municipal contra l'ocupació il·legal d'habitatges a proposta de Ciutadans - (foto 1)
  • Giner: “També s'ha donat el vistiplau a una iniciativa de Cs per a fer costat al sector de la pirotècnia, que s'està veient molt castigat per la Covid-19”

Xàtiva ha aprovat “un pla municipal contra l'ocupació il·legal d'habitatges a proposta de Ciutadans (Cs)” ha destacat el portaveu de la formació taronja, Juan Giner, qui ha lamentat que “de la ‘okupació’ se sàpia molt últimament a la ciutat i estem preocupats per això”. 

En el ple celebrat aquest matí, el regidor de Cs ha argumentat que “l'objectiu és garantir la seguretat, la vigilància d'immobles susceptibles de ser ocupats i la convivència ciutadana, així com assegurar la devolució dels immobles als seus legítims propietaris en coordinació amb el Govern de la Comunitat Autònoma”. 

A més, ha defensat que “és gravíssim que els propietaris, que amb el seu esforç, han fet petites o grans Inversions, hagen de patir tant perquè hi haja màfies i antisistemes que puguen quedar-se durant anys en els seus habitatges per la llei vigent i la lentitud de la justícia”. 

Per això, ha subratllat, “es preveuen serveis d'assessorament i orientació jurídica per als afectats”. En la mateixa línia, ha explicat, “és necessari un canvi legislatiu important; dotar als ajuntaments de competències per a poder actuar; augmentar la coordinació entre policia local i la resta de cossos i forces de Seguretat, entre altres mesures recollides en la moció”. 

D'altra banda, el ple ha aprovat una altra iniciativa presentada per Cs “per a fer costat al sector de la pirotècnia més enllà del treball realitzat ja a nivell municipal en aquest sentit”, ha concretat la regidora María Beltrán, qui ha reclamat “un pla de rescat i una línia d'ajudes de la Generalitat per a aquest sector tan emblemàtic en la nostra Comunitat”. 

Pujar