elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La temporada de tardor del Gran Teatre de Xàtiva acollirà prop de 30 espectacles

La temporada de tardor del Gran Teatre de Xàtiva acollirà prop de 30 espectacles

    A les portes d’iniciar la nova temporada del Gran Teatre, la regidoria ha fet balanç de la campanya anterior. Des de l’octubre de l’any passat fins a juny d’enguany, l’escenari del Gran Teatre ha acollit 58 espectacles de programació pròpia, als que cal afegir els 26 realitzats per diferents entitats o associacions cíviques (falles, societats musicals, organitzacions solidàries...) o empreses privades. Sense tenir en compte els dies de muntatge i assaig, això suposa una freqüència d’ús prou elevada (un espectacle cada tres dies). Per al regidor Alfred Boluda, “aquestes xifres venen a confirmar el Gran Teatre com el gran contenidor cultural i social xativí”.

    El total de públic que ha assistit a les 59 sessions s’eleva a les 14640 persones, amb una mitjana de 252 espectadors per funció. Ara bé, desglossades les xifres, el teatre escolar és el que més assistència ha tingut (5547 persones per a 16 funcions), amb una mitjana de 347 espectadors. Pel que fa al teatre per adults, a les 12 representacions han acudit 2419 persones, el que fa una mitjana de 201. El teatre familiar, amb tres espectacles i 842 assistències, ha tingut una mitjana de 281 persones. La mitjana de públic en els tres espectacles de dansa ha estat de 265 persones. En canvi, l’òpera i concerts de música clàssica han tingut una mitjana de 181 i els concerts musicals (folk, jazz, cançó d’autor) han tingut una mitjana de 140 espectadors. Finalment, el cinema escolar en valencià ha estat vist per 2318 alumnes, amb una mitjana de 331 per projecció. El regidor ha ressaltat la bona acollida de la programació teatral i de cinema (aquesta en col·laboració amb Escola Valenciana) escolar i la lleugera milloria de públic en els espectacles musicals i teatrals. Amb tot, Boluda ha manifestat que “malgrat l’augment, des de la regidoria es va a continuar treballant per recuperar el públic que les arts escèniques han perdut a Xàtiva amb una programació àmplia, diversa i per a tots els públics”.

    Aquesta nova temporada s’iniciarà al mes d’octubre amb el Ballet Nacional Rus amb “La Bella Dorment” de Txaikovski. A continuació, començarà la “Fira de les Arts Escèniques” amb la darrera producció de Mario Gas, “Calígula” d’Albert Camus, a la que seguirà l’òpera “Norma” de Bellini, la comèdia “Pels pèls” de Paul Pörtner, “Akari” un espectacle de dansa i acabarà amb “Marabuntà”, un muntatge delirant de música, teatre i clown a càrrec de Guillem Albà. A més, el Gran Teatre acollirà l’actuació del grup Mayalde dins de la setena edició de la mostra “Arrelats Folk”. En aquesta nova temporada de tardor hi ha, també, dues obres escolars, un espectacle de dansa familiar i una de teatral. Així mateix, el Gran Teatre organitzarà el concert commemoratiu del 20é aniversari de la Colla la Socarrà.

    Això pel que fa a la programació pròpia, però l’activitat del Gran Teatre es completa amb l’activitat de les societats musicals (quatre concerts), dues gales solidàries (Acofem i Església Evangèlica), tres espectacles teatrals a càrrec del Teatre la Lluna, Eventime i Calidoscopi i el comiat de la Fallera Major de Xàtiva i les presentacions de les falleres majors de les diferents comissions. Uns 28 espectacles en tres mesos, dada que confirma la mitjana de freqüència d’ús de la temporada passada.

    Pujar