elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El plenari municipal aprova el pressupost de Xàtiva per al proper 2024, que fregarà els 39 milions d’euros

El plenari municipal aprova el pressupost de Xàtiva per al proper 2024, que fregarà els 39 milions d’euros
  • Els pressupostos del proper any han estat recolzats pel PSPV-PSOE i Xàtiva Unida mentre que PP i VOX han votat en contra

El plenari municipal de Xàtiva ha aprovat aquest dimecres, amb la celebració d’una sessió extraordinària, els pressupostos municipals per al proper 2024, els quals han comptat amb els vots favorables del PSPV-PSOE i de Xàtiva Unida, i els vots contraris del Partit Popular i de VOX.

Tal i com es va anunciar la passada setmana en roda de premsa, el pressupost de Xàtiva del proper any ascendirà a 38,8 milions d’euros, convertint-se així en els segons pressupostos més elevats de la història de la ciutat.

«Anem a seguir treballant per la nostra ciutat, amb unes inversions importantíssimes i rebent inversions d’altres administracions, el que evidencia la bona gestió d’aquest ajuntament. Seguim generant ocupació, seguim fent que la ciutat progresse i avance, seguim fent que la gent visca cada dia millor, i per això en aquesta legislatura anem a aconseguir els nostres objectius. En temps i forma presentem el pressupost i l’aprovem en aquest plenari», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

El portaveu socialista i regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva, Ignacio Reig, ha manifestat que «el pressupost d’aquest any consolida una trajectòria ascendent en els recursos que any rere any gestiona l’Ajuntament de Xàtiva, i si a això es suma que exercici rere exercici es liquida amb major o menor mesura el superàvit i que hem aconseguit estabilitzar el deute municipal en xifres raonables, doncs vol dir que la redacció d’aquest pressupost és realista i conseqüent amb els ingressos que estaven a la nostra disposició i que necessàriament calia pressupostar».

La portaveu de Xàtiva Unida i primera tinent d’alcalde, Amor Amorós, ha ressaltat per la seua part que «aquest és un document tècnic de gran complexitat però que alinea els objectius del govern amb els recursos humans i econòmics, posant els diners en el que creguem que és important. Ens agradaria destacar que aquest pressupost contempla independitzar l’àrea de mobilitat, per avançar en l’impuls de les polítiques de mobilitat sostenible; i també les inversions encaminades a la pacificació del trànsit». Amorós també ha indicat que «és un document que va a possibilitat triplicar la quantitat destinada a l’arbrat monumental i també contempla el reforç de la partida de benestar animal, problemes que estan a l’ordre del dia a la nostra ciutat».

El Partit Popular, en paraules del seu portaveu Marcos Sanchis, ha defensat el seu vot contrari esgrimint que «estem davant el pressupost més car de la història de Xàtiva. De retalls, com ara en  urbanisme i obres, en parcs i jardins o en vies públiques; un pressupost irreal i allunyat de les necessitat dels nostres veïns. Un pressupost que a més aplega tard i amb el qual ens anem a endeutar el doble que l’any passat».

L’alcalde Roger Cerdà, en resposta al portaveu del PP, ha indicat que «quan entrarem a l’Ajuntament hi havia un deute del 100% i les factures eixien per les finestres, així que no s’atrevisquen a parlar de deute». Cerdà també ha ressaltat que «malgrat que vostè diu que aquest pressupost arriba tard, no hi ha cap ciutat de més de 20.000 habitants que haja aprovat el seu pressupost a data 22 de novembre».

Per últim, el portaveu de Vox Francisco Suárez, qui també ha votat en contra, ha expressat que «estem en contra de que Xàtiva s’endeute més, i això és el que es denota d’aquests pressupostos. Aquests comptes no són percebuts per la gent com a necessaris en l’actual context, ja que tenen partides destinades a qüestions com ara horts socials, commemoració de les diades o celebracions de festivals d’humor feminista».

 

Pujar