elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palasiet serà un centre públic amb sales d’estudi, locals per a associacions i altres serveis

  • Roger Cerdà anuncia intervencions de pacificació del trànsit en el Raval

Aquesta vesprada tindrà lloc un altre acte electoral de Roger Cerdà, a les 20 hores, en el carrer Mateo Pueyo. Prèviament, el candidat socialista recorrerà els carrers dels barris de Raval i Retorno per entregar als veïns i veïnes el programa amb què el PSPV-PSOE concorre a les eleccions municipals.

Entre les principals propostes per al barri que figuren al programa electoral destaquen dues: la rehabilitació del Palasiet per a convertir-lo en un centre social públic i la pacificació del trànsit en el barri del Raval.

Respecte al Palasiet, la proposta socialista contempla una actuació integral per adequar l’edifici per a un ús públic, oferint diverses prestacions al barri, com ara dependències per a les associacions de veïns, culturals, de joves i altres; habilitació de sales d’estudi i lectura i altres usos que es determinaran en el projecte de restauració.

Per a tal finalitat, caldrà una rehabilitació de l’immoble i l’adaptació als requisits d’accessibilitat que determina la normativa. L’edifici no presenta danys estructurals, però sí desperfectes a resoldre, com ara clivells, despreniment de taulells en sòcols i superfícies alicatades i presència d’humitats.

Serà necessària la instal·lació d’un ascensor per a facilitar l’accés a la primera planta, així com la construcció de rampes en una de les entrades del palau. També s’instal·laran equips de climatització i aire condicionat. Així mateix, la rehabilitació contempla la substitució completa de la instal·lació elèctrica, la reparació de fusteria i revestiments i la incorporació de serveis de telecomunicacions, senyalètica, il·luminació i eixides d’emergència. A més a més, s’habilitaran espais per a banys públics.

D’altra banda, Roger Cerdà va anunciar mesures de pacificació del trànsit a l’entorn de l’església dels Sants Joans. El candidat ha dit que «no ens podem permetre que s’utilitze el casc antic per a travessar la ciutat de punta a punta. Els veïns i veïnes necessiten poder caminar pel carrer amb tranquil·litat i en eixe sentit cal actuar». La proposta de pacificació del trànsit contempla la reurbanització i peatonalització d’una illa a l’entorn de l’església, de manera similar a l’actuació que es va dur a terme front a la Mercé, per tal d’evacuar el trànsit de pas cap a fora del barri i permetent l’accés als residents.

Pujar