elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Xàtiva suprimirà l’ús de botelles de plàstic

L’Ajuntament de Xàtiva suprimirà l’ús de botelles de plàstic
  • L’estalvi anual de CO2 equivaldrà a una setmana d’ús del bus urbà

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Xàtiva suprimirà l’ús de botelles de plàstic - (foto 2)

L’Ajuntament de Xàtiva ha decidit prescindir de la utilització de botelles de plàstic per tal de contribuir a disminuir la quantitat de residus, especialment en una de les tipologies més recurrents i que més problemes suposen per al medi ambient. En el seu lloc, s’empraran botelles de vidre retornables tant a les reunions com als plenaris que es celebren.

Segons un estudi realitzat per l’Ajuntament de Xàtiva, a l’any es gasten al voltant de 10.000 botelles de plàstic, el que suposen 405 kg d’emissions de CO2 a l’any per la producció de plàstic. La xifra és equivalent a una setmana de funcionament del bus urbà respecte a la petjada de carboni.

A més a més, aquest estalvi de producció també suposarà deixar de transportar l’aigua embotellada, un transport que equival a altres 186,25 kg d’emissions de CO2 i que suposarà un estalvi d’altres 3-4 dies d’ús del bus urbà a Xàtiva, a més d’uns 2.5000 euros a l’any.

Aquest canvi se suma a la notícia coneguda aquesta setmana en la que s’explica que Xàtiva és el municipi de la comarca de la Costera que fomenta en major mesura l’ús de les energies renovables, segons un estudi realitzat pel col·lectiu Acció Ecologista-Agró. En el treball s’explica que Xàtiva és l’únic municipi que bonifica l’Impost sobre Bens Immobles amb un 25% de la quota en les instal·lacions d’energia solar tèrmica, i un 50% en les de fotovoltaica. A més a més, també es bonifiquen els vehicles elèctrics, els híbrids i els que empren gas, metà, hidrogen o energia solar.

«Aquesta mesura de substituir les botelles de plàstic per altres de vidre retornable és un primer pas per a tractar de contrarestar el canvi climàtic. És una mesura que fem extensible a la resta de xativins i xativines, perquè reporta un benefici directe al medi ambient», ha explicat la regidora de Medi Ambient, Reme Sinisterra.

Concentració pel Clima

Precisament Acció Ecologista-Agró ha organitzat per a aquest divendres 27 de setembre, junt a les associacions Xàtiva Digna i Ateneu Popular, una concentració a les portes de l’Ajuntament de Xàtiva amb motiu de la Vaga Mundial pel Clima.

La cita tindrà lloc a les 19:30 de la vesprada i s’espera una gran afluència de participació, tant dels grups polítics comarcals com de l’associacionisme i la societat civil.

Pujar