elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'advocacia valenciana es manifesta perquè no lleven competències en violència de gènere als seus partits judicials

L'advocacia valenciana es manifesta perquè no lleven competències en violència de gènere als seus partits judicials
  • Denuncien que Quart de Poblet, Carlet, Xàtiva, Moncada, Catarroja i Picassent es quedaran sense competències en aquesta matèria

MÉS FOTOS
L'advocacia valenciana es manifesta perquè no lleven competències en violència de gènere als seus partits judicials - (foto 2)
L'advocacia valenciana es manifesta perquè no lleven competències en violència de gènere als seus partits judicials - (foto 3)

El Col·legi d'Advocats de València ha ixit al carrer per unir-se a la manifestació de la seua delegació a Xàtiva, una de les afectades pel Reial Decret 954/2022 d'adequació de la planta judicial que suposa la pèrdua de competències en violència de gènere a les seues demarcacions.

La degana de l'ICAV, Auxiliadora Borja, acompanyada de membres de la seua Junta de govern, el delegat de l'ICAV a Xàtiva i companys de la població, a més d'advocats d'altres demarcacions afectades han aprofitat aquest 25N per alçar la veu contra aquest decret que deixarà els partits judicials de l'ICAV de Quart de Poblet, Carlet, Xàtiva, Moncada, Catarroja i Picassent sense competències en matèria de violència de gènere, ja que seran reagrupats en altres demarcacions judicials. Els advocats assistents a la manifestació han vestit togues i portat pancartes amb diferents lemes com: “Volem jutjats de violència de gènere a Xàtiva”, “No al tancament del jutjat de violència de Catarroja” o “NO al tancament del jutjat de violència” de gènere a Xàtiva”.

En un primer moment s'han concentrat a la delegació de l'ICAV, ubicada al costat dels jutjats de Xàtiva per després unir-se a la manifestació convocada pel 25N a la ciutat. Posteriorment s'han fet diversos discursos, entre ells el de la degana de l'ICAV, Auxiliadora Borja, que ha assegurat que “l'Advocacia està present ací i ara per alçar la veu pels ciutadans i les ciutadanes. El dret de defensa és un dret fonamental de la ciutadania. I aquells a qui jo represente tenim el deure de vetllar perquè les persones tinguen la defensa que mereixen”. Borja ha continuat dient que “la creació de nous jutjats de violència de gènere sí que és el camí i de fet en això estem d'acord, com no podia ser altrament. El que no és el camí és treure les competències en matèria de violència de gènere a demarcacions que sempre les han tingut, com a Xàtiva”.

Perdre competències en aquesta matèria suposa per a les víctimes haver de desplaçar-se en alguns casos com el de Xàtiva una distància de més de 160 quilòmetres d'anada i tornada. Segons explica la degana de l'ICAV "al final la norma aconsegueix exactament l'efecte contrari al que persegueix i es converteix en una mesura dissuasòria per a les víctimes"

Per tot això, l'ICAV ja ha demanat a la Conselleria la reversió d'aquesta situació i està preparant recurs contra el decret “perquè els advocats i advocades en som part perjudicada i tenim tot el nostre dret”, ha assegurat Auxiliadora Borja.

Pujar