elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La comissió de la Covid-19 de Xàtiva es reuneix per abordar el brot a l’hospital Lluís Alcanyís

La comissió de la Covid-19 de Xàtiva es reuneix per abordar el brot a l’hospital Lluís Alcanyís
  • La Conselleria confirma 4 positius i realitza més de 100 proves PCR, mentre que l’alcalde Roger Cerdà llança un missatge de «tranquil·litat»

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de la comissió del Covid-19 a Xàtiva, que es va crear amb la consecució de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia el passat mes de març, la qual ha estat motivada pel brot que ahir es va confirmar per part de la Conselleria de Sanitat a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Segons fonts oficials, hi ha un total de quatre sanitaris infectats i en el dia d’ahir es van realitzar més d’un centenar de PCR, pel que no es descarta que el nombre de positius puga augmentar en les pròximes hores tot i que molts d’ells han resultat negatius.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha mantingut també aquest matí una reunió amb els portaveus municipals, per tal de traslladar-los totes les novetats respecte a la situació, i ha manifestat que «immediatament es van posar en marxa tots els protocols de seguretat per realitzar una avaluació, i des de la Conselleria ens transmeten tranquil·litat perquè la situació està controlada».

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, va transmetre al primer edil que aquesta era una situació que podia produir-se degut a la proximitat de la ciutat a altres municipis en els que ja existien brots importants de Covid-19.

«Estem en bones mans i els responsables del personal sanitari han posat en marxa els diferents plans de contingència previstos per a una circumstància d’aquest tipus. S’ha substituït a les persones infectades i s’està fent un seguiment de totes les persones que han pogut estar en contacte amb els sanitaris afectats», ha explicat Cerdà, qui ha aprofitat per llançar un missatge de precaució i ha recordat l’obligatorietat de l’ús de la mascareta i la resta de mecanismes de control com ara la distància social o el llavat freqüent de mans.

«El virus està molt a prop de nosaltres i hem de ser molt cautes en les activitats que desenvolupem. Vos demane responsabilitat i sobretot que evitem en la mesura de les possibilitats la relaxació de les mesures encara que ens trobem en un àmbit familiar».

Pujar