elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cerdà: «tenim les millors dades d’ocupació dels darrers 15 anys i això dóna estabilitat»

Cerdà: «tenim les millors dades d’ocupació dels darrers 15 anys i això dóna estabilitat»
  • Arcadi España i Roger Cerdà exposen el programa econòmic socialista a l’empresariat de Xàtiva

En el marc de la campanya electoral, hui s’ha celebrat a Xàtiva una trobada entre Arcadi España, conseller d’Hisenda en funcions del govern de Ximo Puig, i un grup d’empresaris i empresàries de Xàtiva, convidats pel candidat a l’alcaldia pel PSPV-PSOE, Roger Cerdà. Abans d’obrir el torn de paraula a les persones assistents, tant Cerdà com España han desgranat aspectes del programa econòmic dels socialistes.

Roger Cerdà ha comentat que «en matèria d’ocupació tenim les millors dades dels darrers 15 anys i això fa que la nostra siga una ciutat estable i tranquil·la». Pel que fa a la dada de creació d’empreses, Cerdà ha afirmat que les dades estan en constant creixement des de 2015. Sobretot, s’han creat nous establiments comercials ubicats en l’entorn dels polígons, principalment del sector de la distribució.

El candidat socialista ha volgut destacar que «hi ha dos sectors que requereixen del nostre impuls; la indústria i el comerç». Segons Cerdà, «hem vist com a oportunitat que La Costera té la major quantitat de sol industrial per desenvolupar i, a través de la mancomunitat, s’ha creat una estratègia per a aconseguir fons europeus per a poder impulsar un polo d’atracció industrial a Valpark que ajude a millorar el sector industrial de tota la comarca».

Respecte al comerç, Roger Cerdà ha dit que «és veritat que l’evolució dels hàbits de consum fa que el comerç urbà requerisca de la màxima atenció per part del govern de la ciutat. La compra per Internet és una realitat i cal estar  junt a les associacions empresarials per a donar el màxim suport a les empreses en matèria de digitalització. Accions com les de Xàtiva Market o Som La Costera, l’app que està desenvolupant Xacex, van en eixe sentit», en paraules del candidat.

També cal citar qüestions relatives a la formació. Cerdà ha comentat dos casos positius, al seu parer, com la posada en marxa del primer cicle de formació professional 100% dual en Hinojosa, en què els formadors són els propis treballadors de l’empresa i la formació s’imparteix en el propi centre de treball i d’altra banda, la proposta amb el suport de la Generalitat de crear l’hotel-escola Murta, on es podrien impartir totes les especialitats formatives de cuina i hostaleria. Segons el candidat, «caldria fer una intervenció per adaptar l’hotel a aquest ús i funcionaria atés pels propis alumnes formats a l’hotel-escola». Cerdà també ha comentat que s’ha demanat una subvenció del Pla Edificant per a ampliar l’IES Simarro, «ja que una de les branques d’FP que millor funciona a la comarca és la d’edificació», ha dit.

Pel que fa al sector turístic, el cap de llista socialista ha explicat que «Xàtiva és eminentment una ciutat de serveis i, per tant, és important l’afluència de públic. Hem rebut 2 milions d’euros per a millorar l’entorn del castell».

Finalment, Cerdà s’ha tornat a referir al sector industrial, en el sentit de que «hem de plantejar una millora dels polígons industrials a través de les subvencions de l’IVACE. Sempre hem estat al costat de l’empresariat, amb voluntat d’ajudar, com per exemple en el cas de les modificacions urbanístiques en polígons que s’han plantejat per a facilitar el desenvolupament de les empreses implantades a Xàtiva».

Per la seua banda, Arcadi España ha elogiat el paper dels empresaris en la societat i ha dit que «malgrat les dificultats, a la Comunitat Valenciana estem un poquet millor que la mitjana; alguna cosa bé estarem fent entre tots». España ha dit que «hi ha més de 435.000 persones més treballant en la Comunitat Valenciana que en 2015 i tenim el rècord d’afiliats a la Seguretat Social». També ha citat un altre indicador com són les inversions que venen de fora, posant un exemple: «la Ford s’ha quedat i ha arribat la Volkswagen». Per a Arcadi España, l’estabilitat que ha donat el govern de Ximo Puig cal considerar-la també com a un valor econòmic.

Finalment, ha oferit l’Institut Valencià de Finances com a una eina per a que les empreses accedisquen al crèdit en condicions avantatjoses, com ara el tipus fixe i les bonificacions, en un moment en que l’accés al finançament bancari ha incrementat el seu cost. També ha assenyalat la necessitat d’alleugerar la càrrega burocràtica per a les empreses i la de seguir impulsant la formació professional dual. Per a Arcadi España «els empresaris sou uns aliats i necessitem comptar amb vosaltres; col·laborar en tots els àmbits, ser conscients de que queda molt per fer i ficar-vos-ho fàcil».

Pujar