elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cerdà proposa millorar l'emprenedurisme, la conciliació i l'ocupabilitat de les dones

  • El candidat socialista vol que el nou Palau de Justícia tinga un jutjat exclusiu de violència contra les dones

Aquesta vesprada, Roger Cerdà ha participat en el debat organitzat per l'associació feminista Xateba a la Casa de les Dones de Xàtiva. La celebració d'aquest debat ha servit per a que les polítiques d'Igualtat marcaren l'agenda electoral del dia per a les socialistes xativines.

La primera proposta que figura al programa amb què les socialistes concorren a les eleccions és la construcció d'un nou Palau de Justícia que entre els seus serveis albergue un jutjat exclusiu de violència sobre la dona al nostre partit judicial. Una altra de les propostes en el marc de la lluita contra la violència masclista és la posada a disposició de la xarxa contra la violència de gènere d'un habitatge d’atenció a les víctimes.

En el seu primer torn de paraula, Cerdà ha parlat de qüestions d'ocupació: “sabem que les dones pateixen un atur estructural, fet que hem d’anar revertint. Hem portat a terme diferents accions per a millorar aquesta condició. S’han desenvolupat diferents programes d'inclusió social on han estat beneficiades moltes dones, la majoria d’elles majors de 55 anys, víctimes de violència de gènere o amb diversitat. Hem aconseguit dos tallers d’ocupació de dones i dos escoles tallers per a persones joves de les quals en un 80 per cent son dones”, ha explicat el candidat.

Per a Roger Cerdà, “és essencial desenvolupar projectes per afavorir l'emprenedoria en dones. Des d'aquesta legislatura, l'ajuntament forma part d’un projecte europeu amb eixa finalitat i, de manera complementària, hem de seguir treballant per millorar l'ocupabilitat de les dones en qüestions, com ara, millorar les competències digitals necessàries, especialment en el cas de les de major edat”.

El cap de llista de les socialistes xativines ha deixat clar que “per a nosaltres és fonamental donar facilitats per a millorar la conciliació de les famílies a la nostra ciutat. De fet, en aquesta legislatura hem fet diferents mesures per afavorir-la, com ara les escoles infantils 0-3 gratuïtes, les escoletes matineres o l'escoleta de falles”. Cerdà ha anunciat que “entre els nostres projectes es troba la creació d'un nou espai per a atendre els xiquets i xiquetes de 2 a 6 anys de vesprada entre setmana i dissabtes de matí”.

Altre dels anuncis fets pel candidat durant el debat ha estat la creació d'un distintiu de reconeixement a les empreses que estiguen desenvolupant mesures per a la conciliació i la coresponsabilitat i impulsar el programa Bressol, programa destinat a l’acompanyament de dones amb certa vulnerabilitat durant la gestació.

Finalment, Cerdà ha dit que és necessari treballar campanyes per la visibilitat i normalització del col·lectiu LGTBI i contra l’homofòbia amb l’aprovació del Pla LGTBI, potenciant campanyes d’educació sexual i mesures de visibilització com ara la setmana de la diversitat a Xàtiva.

Pujar