26 de setembre de 2020 26/9/20

Els centres escolars de Xàtiva celebren el correllengua amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre

Els centres escolars de Xàtiva celebren el correllengua amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre - (foto 1)
  • En l’acte s’han atorgat també els premis literaris individuals i col·lectius

MÉS FOTOS
Els centres escolars de Xàtiva celebren el correllengua amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre - (foto 2)
Els centres escolars de Xàtiva celebren el correllengua amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre - (foto 3)
Els centres escolars de Xàtiva celebren el correllengua amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre - (foto 4)

Més de dos-cents xiquetes i xiquets dels diferents centres educatius de la ciutat han participat aquest matí del correllengua que s’ha realitzat pels carrers de Xàtiva i ha finalitzat a l’Albereda Jaume I, amb motiu de les celebracions del 9 d’octubre.

A les 10 del matí s’ha realitzat l’eixida en cercavila des dels diferents col·legis cap al punt de reunió, on s’ha realitzat el lliurament dels premis literaris del 9 d‘octubre. En la modalitat individual els guardons han recaigut en Ariadna Franch Pérez (6º A, col·legi la Bola), Carlos Vaquer (6ºB col·legi Gozalbes Vera), Antonio José Balaguer (5ºA, col·legi Nuestra Señora de la Seo), Lucía Gil Bolinches (6é col·legi La Immaculada) i Pau Alarcón Burgos (6é col·legi Taquígraf Martí). A més a més, també s’han repartit premis col·lectius a les classes de 6º A de la Bola, 6ºB del Gozalbes Vera i 6é de La Immaculada.

Els reconeixements han estat entregats per la regidora d’Educació Lena Baraza i per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha manifestat el seu agraïment «a tot el col·lectiu de les escoles de Xàtiva per commemorar el dia dels valencians i les valencianes. I sobretot per seguir sentint-nos orgullosos de la nostra llengua».

A l’escenari han pujat representants de cada col·legi, amb l’estendard representatiu, que s’han passat una torxa com a símbol d’unió, i han llegit el manifest conjunt elaborat pels centres educatius.

En l’acte han participat també la Muixeranga de Xàtiva i els alumnes del Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita, que han realitzat una batucada. La cançó escollida pels col·legis per a aquestes activitats escolars al voltant del 9 d’octubre ha estat «Somriure», del grup El Diluvi.

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat Valenciana

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar