elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El virus torna a colpejar a les residències

El virus torna a colpejar a les residències
  • Els nous positius posen en alerta als centres de la Comunitat

Van ser el grans esguitats de la primera ona de la pandèmia del coronavirus. Els majors són el grup de persones més vulnerables enfront del virus, i tota mesura que es prenga per a protegir-los és poca. La por ha que les defuncions de residents tornen a ser protagonistes creix i es fa una crida per a extremar les precaucions.

La lluita de la Comunitat contra el coronavirus s'ha accentuat durant els mesos d'estiu. Les actualitzacions de dades han anat deixant al seu pas un esquema del problema el qual ha anat creixent de manera progressiva durant les últimes setmanes i al mateix temps que el feien els nous casos.

Els positius que tenien el seu origen en l'àmbit social – reunions familiars i amb amics – han anat acaparant la llista de brots detectats per Sanitat mantenint-se amb relativa estabilitat la situació en les residències valencianes. Una tranquil·litat que durant la jornada del dilluns es va esfumar.

Segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat a última vesprada del dilluns, durant el cap de setmana s'han detectat 76 nous contagis entre residents i treballadors en els centres de dependència valencians. Concretament, només en dos dies, han donat positiu 58 residents i 18 treballadors. De moment, no s'ha notificat cap resident mort en les últimes 72 hores.

A aquests nous positius se sumen els ja existents. Hui dia hi ha algun cas positiu en 45 residències de majors: 4 a la província de Castelló, 16 a la província d'Alacant i 25 a la província de València. A més, es troben sota vigilància activa altres 7 centres – 2 a la província d'Alacant i 5 en la de València.

Però el virus no ha arribat només a les residències de majors, també hi ha positius en 6 centres de persones amb diversitat funcional (2 a la província de Castelló, 1 en la d'Alacant i 3 en la de València) i 4 centres de menors (1 a la província de Castelló, 2 a la província d'Alacant i 1 a la província de València).

Un augment exponencial de casos que torna a situar a aquests centres en el centre dels plans d'acció de Sanitat, els quals tenen un únic objectiu: evitar que el coronavirus torne a esguitar sense pietat sobre els nostres majors.

Pujar