5 d’agost de 2020 5/8/20

La UPCCA participa a l’Estiu Jove amb un taller sobre prevenció del consum de drogues

La UPCCA participa a l’Estiu Jove amb un taller sobre prevenció del consum de drogues - (foto 1)

    Aquest dilluns la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) ha impartit a l'Estiu Jove un taller teòric i pràctic per a prevenir l'addicció del consum de drogues.

    El taller, que va ocupar tot el matí, va comptar amb diferents activitats. A la primera part, es va realitzar una psicoeducació sobre que és una addicció, tipus de drogues i conseqüències del consum, entre tallers. Tot això mitjançant la realització de fitxes, el visionat de vídeos i el debat. La segona part de l'activitat va consistir en una gimcana amb diferents proves, en les quals es va treballar amb jocs com puzles, bitlles o mímica, a més de la identificació de les conseqüències de diferents drogues, creences falses que existeixen en la població general, la classificació de les drogues segons el seu efecte en el cervell i les alternatives d'oci saludable al consum.

    Els adolescents són un dels grups més vulnerables davant el consum, per això des de la UPCCA s'implanten programes de prevenció a les escoles i als IES, a més també es realitzen tallers i activitats fora de l'àmbit educatiu amb col·laboracions amb el Casal Jove a l'"Estiu Jove” i amb el CME al “Jovesport”, que tenen com a objectiu sensibilitzar als adolescents per reduir i/o evitar el consum.

    Destacar que la UPCCA és un servei municipal i gratuït al que pot accedir qualsevol ciutadà que necessite informació, assessorament o intervenció en la prevenció de conductes addictives.

    Pujar