21 de gener de 2020 21/1/20

Es presenta la programació de les festivitats de Sant Canut i Sant Sebastià 2017

Es presenta la programació de les festivitats de Sant Canut i Sant Sebastià 2017 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Es presenta la programació de les festivitats de Sant Canut i Sant Sebastià 2017 - (foto 2)

  Este 12 de gener s'ha presentat al saló de Plens de l'Ajuntament la programació i les indicacions a seguir durant les festivitats de Sant Canut i de Sant Sebastià 2017, que tindran lloc aquest 19 i 20 de gener a l'Ermita de Vinaròs.

  El regidor de Festes, Cultura, Tradicions i Joventut, Marc Albella, ha explicat que, en el cas de Sant Canut, s'ha variat en esta ocasió el repertori d'actuacions respecte a edicions anteriors.

  D'esta manera, entre les 20:30 i les 22:00 hores els presents podran gaudir del grup Big Rock Experience, de 22:30-01:30 de l'orquestra The Luxe i fins a les 3:30 hores seran els DJ Martorell i Txikito els encarregats d'amenitzar la festa.

  Este any se seguirà mantenint el servei d'autobús entre el Palau de Justícia i l'Ermita, que s'ha reforçat amb un més de pujada i de baixada. Els horaris de pujada seran: 20:30, 21:30, 22:30 i 23:30; I els de baixada: 00:45, 01:45, 02:45 i 03:45.

  Com a novetat, ha assenyalat Albella, hi haurà habilitades taules i cadires per a les persones que vulguen rostir i també estarà obert al públic el bar restaurant.

  Pel que fa a la festa de Sant Sebastià, els actes començaran a partir de les 7:30 hores amb la rogativa de la relíquia i, a més dels actes litúrgics, hi haurà a les 11:30 una actuació de dansa tradicional i el repartiment de l'arròs a partir de les 13:30 hores.

  "Des d'esta setmana els ciutadans ja poden adquirir els tiquets a l'Ajuntament o el mateix dia de Sant Sebastià a l'Ermita", ha indicat el regidor. La previsió és oferir 2.700 racions de paella, que es distribuiran amb el mateix sistema de tuppers que es va introduir en la festivitat de la Misericòrdia.

  Així, per cada tiquet es lliurarà un quilo d'arròs en un envàs de plàstic sense cap cost addicional, el que equivaldrà a dues racions. També es repartiran pastissets i mistela, una tradició que va ser recuperada en les últimes edicions d'aquesta celebració.

  Finalment, Albella ha confirmat que hi haurà servei d'autobús des de les 9:00 fins a les 17:00 hores, amb unitats cada mitja hora que realitzaran el trajecte entre el Palau de Justícia i l'Ermita. En aquest cas el preu del viatge serà de 1,50 euros i gratis per als usuaris amb targeta daurada.

  Zones habilitades per fer foc i per a aparcament

  Per la seua banda, el regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha comentat que en les últimes setmanes la brigada municipal ha estat realitzant a l'ermita treballs de neteja i pintura, perquè tot estigui en òptimes condicions.

  Hi haurà 27 paellons preparats i quatre zones de foc habilitades amb bateries de bidons. El regidor ha volgut remarcar que este any s'estrenarà el segon torrador, situat entre el Tentadero i l'Ermita, així com el primer escenari homologat a Sant Canut, que va ser comprat amb els pressupostos de 2016.

  Per part de la regidoria de Medi Ambient s'ha adequat la zona i a través de l'empresa Lokímica s'ha fet un tractament especial per combatre la processionària dels pins municipals.

  "D'altra banda s'ha arreglat el jardí botànic, que era una zona que havia quedat bastant degradada i per això demanem a la població que la cuide i la respecte, igual que el poblat iber, especialment en estes dates. I és que aquest és un patrimoni pel qual hem de vetllar tots els vinarossencs", ha demanat Alsina.

  "Per a l'aparcament també s'han habilitat diverses zones, la majoria d'elles a la part baixa de l'Ermita tractant de limitar, en la mesura del possible l'accés amb cotxes a la part superior, pel caos que això genera", ha conclòs Alsina.

  Finalment, l'alcalde Enric Pla ha volgut agrair el treball conjunt que ha realitzat i que realitzarà durant estes dues dates la brigada municipal, les diverses regidories, la Policia Local, Bombers i Protecció Civil.

  "Només queda animar la gent a que disfrute d'estes festes, ja que som conscients que és una setmana on la participació popular és molt alta i hem posat tot el nostre esforç perquè estes celebracions puguen discórrer de la millor manera", ha expressat Pla.

  ocultar
  Es presenta la programació de les festivitats de Sant Canut i Sant Sebastià 2017
  Pujar