27 de gener de 2020 27/1/20

El conflicte català esguita a la província de Castelló

El conflicte català esguita a la província de Castelló - (foto 1)
  • Els Comités de Defensa de la República (CDR) omplen d'excrements l'accés al Palau de Justícia de Vinaròs

El conflicte català ha tornat a esguitar a la província de Castelló. Aquesta vegada han sigut els jutjats del Palau de Justícia de Vinaròs els que van començar el dia fa uns dies plens d'excrements en els seus accessos. Els Comités de Defensa de la República (CDR) han estés les seues protestes pel judici del Procés i van realitzar aquesta mateixa acció fa uns dies en diverses seus judicials.

Així, la portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació de Castelló, Cristina Fernández, ha condemnat aquest matí aquests atacs i ha registrat una iniciativa en la Institució Provincial: "els castellonencs hem de suportar actes vandàlics que traspassen el territori català i s'instal·len en territori valencià davant la impassible mirada i inacció del Consell".

Respecte a aquestes accions violentes succeïdes en la localitat castellonenca de Vinaròs contra el Palau de la Justícia, Fernández ha manifestat "el suport als òrgans judicials", al mateix temps que ha instat a "reforçar i posar en valor els drets i llibertats de la ciutadania de la Comunitat Valenciana, emmarcats dins de l'Estatut d'Autonomia i en la Constitució Espanyola, com una obligació i un deure per part dels poders públics valencians".

I en aquest sentit, la diputada ha reclamat "rebutjar qualsevol tipus d'acord, explícit o implícit, amb partits secessionistes que encoratgen i impulsen l'incompliment de l'ordre constitucional i promouen projectes rupturistes de la unitat d'Espanya". Finalment, la portaveu ha exigit al Govern d'Espanya "desestimar qualsevol tipus de mediació i no cedir davant les mesures fem que va entregar *Torra".

Pujar