1 d’octubre de 2020 1/10/20

L'art del museu de Vilafamés a Vila-real

L'art del museu de Vilafamés a Vila-real - (foto 1)

  El Convent, Espai d'Art de Vila-real, va acollir ahir la inauguració d'una exposició que recull una selecció d'obres del Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés. "Entre l'abstracció geomètrica i la Figuració gestual" és el títol de la recopilació que engloba una mostra que recull la riquesa i pluralitat del museu.

  En l'acte van participar, entre altres, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, l'alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez i el regidor de Cultural de la localitat, Longi Gil, a més de la directora del Museu, Rosalía Torrent i els comisarris de l'expossició: Vicent Varella i Jucal Caballero.

  L'alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, va agrair la possibilitat que ofereix Vila-real per difondre l'art del museu fora de l'espai del Palau del Batlle.

  L'edil de Cultura de la població, Longi Gil, ha apuntat la importància d'aquest tipus d'intercanvis perquè acosten la creació artística al públic. "Volem que el museu siga un referent internacional d'art contemporani i aquesta exposició és la millor targeta de presentació per al nostre poble", va remarcar

  Selecció de 30 obres

  Des del MACVAC s'ha seleccionat un grup d'artistes que han centrat el procés de creació en l'àmbit de l'abstracció, des d'un enfocament més o menys geometritzant fins arribar, en alguns casos, al que podria considerar-se com una geometria matemàtica utilitzada amb criteris de bellesa plàstica.

  D'altra banda es presenta una selecció, també de diversos autors i tècniques que comparteixen el comú denominador d'estar fetes en l'àmbit de la figuració més o menys gestual, on el traç i el gest solt li donen una característica comuna i diferent del punt de vista anterior.

  L'exposició a més de pintura conté altres tècniques i procediments com l'escultura en bronze, en ferro, la ceràmica, les tècniques mixtes, el dibuix, el gravat, etc. Selecció feta per mostrar diverses opcions plàstiques que, alhora de treballar en la investigació i la creativitat, han posat en marxa alguns dels molts artistes del MACVAC.

  La mostra recull un grup d'importants artistes com: John Dilgo, Ellis Jacobson, Eusebi Sempere, Rafael Canogar, Oswaldo Guayasamín, Raúl Torrent, Hans Dieter Zingraff, Antonio Saura, Loretta Polgrossi, Isabel Nazca, Antoni Miró, etc., fins arribar a un total de trenta obres.

  Pujar