28 de març de 2020 28/3/20

Vila-real tanca la cinquena edició d’Spotfer

Vila-real tanca la cinquena edició d’Spotfer - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real tanca la cinquena edició d’Spotfer - (foto 2)
  Vila-real tanca la cinquena edició d’Spotfer - (foto 3)

  El concurs de creació d'anuncis publicitaris per a sensibilitzar als joves sobre els riscos del consum de substàncies addictives Spotfer posa el punt i final a la seua cinquena edició amb el lliurament de premis als millors espots.

  La iniciativa, convocada per la Regidoria de Sanitat, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària i Conductes Addictives (UPCCA), ha celebrat una jornada de cloenda a la sala de plens de l'ajuntament que ha comptat amb la participació de la directora territorial de Sanitat Universal i Salut Pública de Castelló, Azucena Martí; la cap de secció del Servei de Gestió de Drogodependències i Altres Trastorns Addictius de la Direcció general d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Lourdes Cardona; la regidora de Sanitat, Silvia Gómez; el regidor de Joventut, Xavier Ochando, i el tècnic de l’UPCCA, José Gisbert.

  Fins a 2.500 estudiants de vuit centres educatius han participat en aquesta edició, en la qual han rebut un total de 60 classes d'escriptura de guió i llenguatge publicitari d'una hora cadascuna, a càrrec d'un tècnic audiovisual de l'empresa El Peatón juntament amb el propi Gisbert. En total es van preparar prop de 200 guions, dels quals quatre han sigut escollits finalment per a convertir-se en un autèntic anunci. Els títols són ¿Qué camino escoges? De Sophía Bodi i Salvador Ferrando, que cursen tercer de l'ESO en l'IES Francesc Tàrrega; Drogues + alcohol + tabac = no futur, de Mario Pallarés i Pedro Pina, de primer de l'ESO a l'IES Broch i Llop; Estás dispuesto a jugar?, d'Andrea Fernández i Isabel Pérez, de quart de l'ESO a Fundació Flors, i Soy el más guay, d'Alba Ballester i Claudia Villar, que cursen tercer de l'ESO a Fundació Flors.

  Els guanyadors, acompanyats per personal docent dels centres educatius, han sigut premiats amb un Smartphone i després de les vacances d'estiu viuran l'experiència de participar en tot el procés perquè els seus guions, que ara estan redactats en paper es convertisquen en anuncis per a televisió i internet, ja que treballaran al costat dels professionals d’El Peatón en tot el període de filmació i edició dels mateixos.

  La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha recordat que Spotfer, que se celebra cada dos anys a la ciutat, va ser creat amb l'objectiu “d’encoratjar als més joves al fet que llancen els seus missatges preventius contra el consum de drogues de forma creativa havent de posar-se en el lloc dels espectadors als qui van dirigits aquests missatges”.

  Al seu torn, destaca que “afavoreix en ells l'afició per la creació audiovisual i pel treball en equip, al mateix temps que aprenen que a força d'esforç i dedicació fins i tot les coses que semblen difícils poden tirar endavant, com per exemple, aquests vídeos”.

  Gómez ha agraït als directius i docents de cada centre educatiu que ha participat “la seua col·laboració i treball per a fer partícips i implicar als nostres joves d'aquest projecte en el qual es promocionen i fomenten els hàbits saludables, d'una manera didàctica i propera que, a més, segueix la filosofia de l'Ajuntament de Vila-real, que impulsa diferents campanyes en aquest sentit”. Abans que acabe l'any es presentarà el resultat final del concurs, amb l'emissió dels quatre anuncis guanyadors.

  Pujar