elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís critica les negociacions per l'expedient de romanents de Vila-real

Compromís critica les negociacions per l'expedient de romanents de Vila-real
  • «Benlloch ha preferit pactar amb la Vox, traient de l’expedient el conveni amb “Gats de barri” i el del “Grup per la recerca de la Memòria Històrica” quedant sotmés a la voluntat de la ultradreta» ha declarat Maria Fajardo.

Aquest dilluns, 13 de maig, hi havia Ple convocat a l’Ajuntament de Vila-real on, entre altres punts com el sorteig de les persones que hauran d’estar en mesa electoral en les pròximes eleccions, estava també inclòs el punt referent a la proposta, de l’actual Equip de Govern socialista, de l’últim expedient de despeses a càrrec dels romanents de l’anterior exercici econòmic.

Cal recordar que aquesta no era la primera vegada que aquest punt formava part de l’ordre del dia d’un ple. Ja fa unes setmanes, Benlloch va intentar aprovar la seua proposta, però l’oposició ho va rebutjar adduint la falta de diàleg per part de l’equip socialista.
La portaveu municipal i diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo, ha declarat que «aquesta vegada sí que ha existit un diàleg previ a la realització del Ple, però malauradament, el PSOE ha preferit pactar amb Vox que fer-ho amb nosaltres, aquells que, segons les seues pròpies paraules, som el seu soci preferent.

El fet ha estat que aquest expedient s’ha portat de nou, però amb unes modificacions que naixen de l’ADN intolerant i dretà del partit Vox. Per a aprovar-ho han preferit pactar amb ells la retirada del conveni de “Gats de Barri” que tenien associada per a dur a terme les accions de control de la població felina, i fins i tot han acordat amb la ultradreta retirar de l’expedient el conveni per als treballs de recerca dels assassinats durant el període de la Guerra Civil a Vila-real».

«Nosaltres —ha continuat Fajardo— apostàvem perquè es prioritzara el que és urgent del que és important, perquè tot el que apareixia en l’expedient era important i ho segueix sent, per això nosaltres vam demanar que s’incorporaren en els nous pressupostos municipals, ja que hi ha convenis que no apareixien en aquest expedient i la nostra voluntat és que estiguen tots reflectits en l’elaboració del pressupost de l’exercici de l’any 2025. Des de Compromís pensem que tirar endavant ara convenis i inversions amb els romanents és fer un greuge comparatiu amb la resta d’associacions del nostre poble».

«El que hem de tractar és aprovar un nou pressupost, com més prompte millor. I com que en el nostre diccionari no existeix el mot “defallir” i pensem que el millor per a Vila-real és aprovar uns pressupostos coherents i on es vegen reflectides les polítiques d’esquerra, hui mateix ens hem reunit amb l’Alcalde per a traslladar-li alguns dels eixos sobre els quals, pensem, s’han de construir els pressupostos.

Pensem que la transparència a l’hora de signar convenis amb associacions ha de ser rigorosa i pública. Qualsevol ciutadà i ciutadana ha de poder accedir, a través del web, a la relació de despeses de cada associació. I també som partidaris d’elaborar un llistat de criteris que ens servisquen a l’hora d’implementar la concurrència competitiva, és a dir, la igualtat d’accés a les ajudes que es donen des de l’Ajuntament. També hem plantejat signar un acord real i ferm per defensar la nostra llengua, que cada dia es veu més sotmesa i amagada en l’administració pública. Millorar el nostre patrimoni, els parcs i les zones d’ombra també és un dels nostres objectius, així com l’aprovació urgent d’una RPT (Relació de Llocs de Treball). Però sobretot, creiem que s’han de saber gestionar els recursos econòmics que actualment tenim i no augmentar, en cap cas, l’endeutament del nostre poble, per això sostenim que és adient intentar amortitzar els actuals préstecs als quals ens ha abocat Benlloch», ha finalitzat Fajardo.

Pujar