16 de gener de 2021 16/1/21

La Verge de Gràcia i Sant Pasqual protagonistes en els actes litúrgics del primer diumenge de festes a Vila-real

La Verge de Gràcia i Sant Pasqual protagonistes en els actes litúrgics del primer diumenge de festes a Vila-real - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2017 - Misa y Procesión
  Vila-real - MDG 2017 - Misa y Procesión
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2017 - Mascletà
  Vila-real - MDG 2017 - Mascletà
  MÉS FOTOS
  La Verge de Gràcia i Sant Pasqual protagonistes en els actes litúrgics del primer diumenge de festes a Vila-real - (foto 2)
  La Verge de Gràcia i Sant Pasqual protagonistes en els actes litúrgics del primer diumenge de festes a Vila-real - (foto 3)
  La Verge de Gràcia i Sant Pasqual protagonistes en els actes litúrgics del primer diumenge de festes a Vila-real - (foto 4)

  Després d'una altra nit més carregada de festa a Vila-real, els seus veïns s'engalanen per començar una jornada més tranquil·la, on els actes culturals i litúrgics es fan amb la major part de la programació festiva.

  Es feia de dia, al so de 'dolçaines i tabalets' en una diana que ha organitzat El Trull de Vila-real pels carrers de la ciutat, en la qual un dels primers actes del dia ha tingut lloc a la Plaça Major.

  Des de les 10.30 hores, el paisatge de l'ajuntament ha estat decorat per uns companys molt especials, una trentena de cotxes i motos antigues han estat exposats per diversos aficionats del món del motor, arribats des de diferents llocs de la província. La XVII Concentració d'aquests vehicles ha tingut com a protagonistes diferents models de Seat 600, motos tan atractives com les Vespes i altres automòbils clàssics atípics en els paisatges urbans.

  La Reina i les seues Dames han acudit i no han dubtat a fer-se fotos amb els cotxes més cridaners. Abans del lliurament de premis que s'ha dut a terme a les 13:00 hores i que reconeixia des del model més antic fins al més valorat pel públic, els cotxes han passejat la seua vistositat i color pels principals carrers de la localitat de Vila-real.

  Però els cotxes clàssics han hagut de compartir protagonisme a la Plaça Major amb el + millor amic de l'home. L'Associació de Gos Rater de Vila-real ha organitzat la seva XVII Congregació de Gos Rater; han sigut molts els veïns que han decidit acostar-se a aquesta reunió al costat dels seus amics peluts. Hem pogut veure gossos de tot tipus de mides, però tots gaudint d'aquesta jornada dedicada per a ells.

  Un any més, la nota final del matí ha estat marcada per la pólvora de la mascletà de la Pirotècnia Reis Martí al Parc de la Panderola.

  La vesprà ha adquirit un to relaxat i passional amb els actes litúrgics de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Els veïns de Vila-real han tornat a sortir en processó des de la Basílica de Sant Pasqual Bailón, per acompanyar la imatge de la seua patrona fins a l'Església Arxiprestal. Allà el Sant s'ha trobat amb la Patrona de la ciutat i protagonista de les festes de setembre, que durant uns dies abandona la seua ermita per acompanyar els seus feligresos durant aquestes jornades festives.

  El traslladat ha donat pas a la missa solemne en honor a la Mare de Déu de Gràcia. Una celebració religiosa amenitzada per la participació de la Coral Sant Jaume i que ha comptat amb la presència de la Reina i Dames de la Ciutat del 2017, així com de les autoritats municipals.

  Un cop finalitzada l'homilia dues imatges han sortit en processó pels carrers centrals del nucli urbà i tornada a l'església arxipestral.

  Pujar