elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS exigeix paralitzar immediatament l'entrada de cítrics contaminats amb plagues

El PPCS exigeix paralitzar immediatament l'entrada de cítrics contaminats amb plagues
  • Els populars reclamen al Govern central i a la Generalitat que actuïn davant l'entrada de taronja amb plagues de Sud-àfrica

El president del PPCS, Miguel Barrachina, ha anunciat avui la presentació d'una proposta a través de la qual s'exigeix al Govern d'Espanya la paralització immediata d'importacions de cítrics plens de plagues. Així ho ha explicat avui durant el tradicional esmorzar de festes de Vila-real i allí ha advertit que “estem a favor del lliure comerç però hem de defensar la igualtat d'oportunitats”.

El líder provincial ha assenyalat que “no pot ser que s'exigeixin unes normes a la taronja valenciana que no s'exigeix a la taronja de Sud-àfrica” pel que “el Govern d'Espanya alguna cosa ha de dir davant l'entrada massiva d'aquesta taronja amb plagues” que, a més, “pot acabar estenent-se en els cítrics de la Comunitat Valenciana”.

Miguel Barrachina ha assenyalat que “el Govern valencià que ha estat tant temps de vacances ha de posar-se ja som-hi per a solucionar els problemes que afecten els valencians i aquest problema és urgent” ja que “estan entrant taronges contaminades i ha de posar-se límit de forma ràpida a l'entrada d'aquests cítrics”.

El també diputat nacional ha advertit que l'exigència dels controls fitosanitaris ha de ser la mateixa per a tothom, tal com ha explicat Barrachina, no només per una qüestió d'igualtat, “sinó perquè una hipotètica arribada de plagues al camp valencià seria letal per als nostres agricultors que ja arrosseguen anys complicats”, ha assenyalat.

Així, Barrachina ha indicat que la UE ha detectat en els últims quatre anys més d'un centenar d'enviaments de cítrics des de Sud-àfrica contaminats per plagues i “estan entrant per Vigo taronges contaminades i el Govern ha d'actuar ja”.

Pujar