elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'oficina d'assessorament gratuït a comerç i autònoms rep més de 1.000 consultes relacionades amb la crisi sanitària

  L'oficina d'assessorament gratuït a comerços i autònoms per a informar sobre la sol·licitud d'ajudes per a pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19 en l'activitat econòmica ha rebut més de 1.000 consultes relacionades amb la crisi sanitària des de la seua posada en funcionament el passat 6 d'abril. Durant aquest temps el servei gratuït, impulsat per l'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Economia, i la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) ha ajudat  a tramitar 70 sol·licituds perquè els autònoms puguen rebre les ajudes de la Generalitat Valenciana.

  L'oficina ofereix informació a l'hora de gestionar tota l'ajuda tant als associats d’Ucovi com a la resta de comerciants i autònoms que no disposen dels serveis d'una gestoria o assessoria. “L'oficina no sols atén els dubtes dels propietaris del xicotet comerç sinó que atén altres sectors. Encara que no siguen del nostre àmbit, si podem ajudar-los, ho fem”, indica la secretària de l’entitat, Teresa Esteve.

  Respecte a les més de 1.000 consultes rebudes la majoria estaven vinculades a la crisi sanitària de la COVID-19 i els dubtes que generava cada fase de la desescalada. Qüestions relacionades amb el lloguer, la situació laboral, la normativa de les terrasses. “Molta gent ens telefonava els caps de setmana, després que s'anunciara el canvi de fase per a saber què estava permés fer, en quines condicions podien obrir el seu negoci, si era necessària la cita prèvia, l'ús de les màscares, etc”.

  El servei s'ofereix tant de manera presencial, amb cita prèvia, com de manera telefònica i a través de mitjans electrònics en l'oficina que Ucovi té a la Casa del Comerç, al carrer Sant Roc, 9. Allí s'atén de manera presencial, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimarts, dimecres i dijous de 15 a 19 hores. Els telèfons habilitats per a realitzar consultes o demanar cita prèvia són 964 861 787 i 687 738 402, en el mateix horari que oficina. A més, també és possible contactar a través del correu electrònic info@ucovi.org

  “Estem molt satisfets de poder oferir aquest servei gratuït que demostra la confiança que té la ciutadania en l'administració més pròxima” manifesta el regidor d'Economia, Xus Madrigal, qui recorda les polítiques de dinamització econòmica que està duent a terme l'Ajuntament per a ajudar la xicoteta empresa, autònoms i pimes a reduir l'impacte que està tenint la crisi sanitària en els seus negocis com són l'eliminació de les taxes d'ocupació de via pública per a mercats de venda no sedentària, terrasses i quioscos, l'autorització per a duplicar la capacitat de les terrasses o la reactivació del mercat ambulant.

   

  Pujar