elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una llibreria de Vila-real, millor comerç urbà d'Espanya: “Els clients volen moviment i novetat”

Una llibreria de Vila-real, millor comerç urbà d'Espanya: “Els clients volen moviment i novetat”
  • Bienvenida Mata, gestora de la botiga, apunta que “en el comerç local pots tocar i veure, això no passa en internet”

MÉS FOTOS
Una llibreria de Vila-real, millor comerç urbà d'Espanya: “Els clients volen moviment i novetat” - (foto 2)

La I Edició dels Premis CEC als millors comerços d'Espanya van deixar dos guanyadors de la Comunitat Valenciana: La tenda del Mercat Central de València ‘Benvolgut Aperitius’ i la llibreria i papereria ‘El món d’Ausiàs’ de Vila-real.

La seua gerent, Bienvenida Mata, atén a elperiodic.com per a explicar com treballen des del comerç local per a ser tan atractius als clients.

La seua llibreria va obtenir concretament el premi al millor comerç urbà de tota Espanya encara que Mata assegura que “en realitat cada vegada que entra un client per la porta és un premi per a nosaltres”.

El món d’Ausiàs és una llibreria amb més de dues dècades de recorregut a Vila-real, un comerç de proximitat, especialitzat en llibres, articles de papereria i regals, encara que també compta una secció de jocs educatius.

És aquest “ampli ventall de productes”, explica Mata, el que aconsegueix que tanta gent entre per la porta del local. “Treballem perquè tot el món que entre trobe alguna cosa que li interesse”.

La propietària explica que "aquest premi suposa un reconeixement a 20 anys de treball, d'esforç i il·lusió”. “Des de sempre hem posat al client com a protagonista, creant un espai comercial agradable perquè se senta com a casa”, indica.


Una transformació integral

I és que, sens dubte, una de les raons que els han portat a obtenir el premi és la transformació integral que ha tingut el local en l'últim any.

“Després de l'aturada de la pandèmia, quan el comerç es va començar a reactivar vam veure que era el moment d'apostar per un canvi”, indica Mata, que assegura que “el client vol novetat, que el comerç estiga en transformació, sempre en moviment i que cada vegada que vagen vegen una cosa nova”.

Per això, en 2021 van decidir renovar per complet la llibreria amb un nou disseny. “La idea era fer-ho un lloc més acollidor i atractiu, on els clients tingueren espai i se sentiren còmodes per a passejar i mirar”.

Precisament, Mata indica que aquest és un dels factors diferencials del comerç local que no poden tenir les compres per internet.

“Apostem sempre pel tracte pròxim amb el client, pel contacte físic i perquè poden tocar i veure els productes i després decidir”, explica.


Contenció de la inflació

Així mateix, Mata explica que intenten tenir “preus ajustats” per a competir, així com targetes de fidelització perquè els clients obtinguen descomptes després de diverses compres.

En aquest sentit, i respecte a l'augment inflacionari que s'està vivint per la guerra d'Ucraïna, explica que “estem intentant contenir els preus per a no traslladar-los al client”.

El món d’Ausiàs està situat al carrer Ausiàs March de Vila-real i porta més de dues dècades apostant per la cultura i la divulgació d'autors novells i autòctons, amb l'ajuda de les seues treballadores, Mari Ángeles i Lorena.


Pujar