4 de desembre de 2020 4/12/20

Inici recta final de les Festes de Sant Pasqual

Inici recta final de les Festes de Sant Pasqual - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Vila-real - SP2017 - Mercado Tradicional
  Vila-real - SP2017 - Mercado Tradicional
  MÉS FOTOS
  Inici recta final de les Festes de Sant Pasqual - (foto 2)
  Inici recta final de les Festes de Sant Pasqual - (foto 3)
  Inici recta final de les Festes de Sant Pasqual - (foto 4)
  Inici recta final de les Festes de Sant Pasqual - (foto 5)
  Inici recta final de les Festes de Sant Pasqual - (foto 6)
  Inici recta final de les Festes de Sant Pasqual - (foto 7)

  La recta final d'aquest segon cap de setmana ha començat amb la inauguració a Vila-real d'un mercat que promou l'ideal tradicional valencià amb productes locals, de quilòmetre 0.

  Aquesta fira d'artesania, alimentació i gastronomia, ambientada amb indumentària i productes típics de la terra valenciana s'ha inaugurat avui divendres 19 maig a les 17:30 hores a la Plaça Escultor Ortells però obrirà també els dies 20 i 21 amenitzant els últims dies de les festes patronals que celebren aquest any el seu centenari.

  Així doncs, el mercat organitzat per Amics de la Natura obrirà a la mateixa plaça de 10:00 a 22:00 hores amb una trentena de llocs ambientats per fer la visita més agradable al públic, mostra d'això han estat els mateixos venedors els que es s'han atrevit a lluir vestits típics de la Comunitat Valenciana entre ells el de saragüells. També la qualitat s'ha fet visible, d'una manera original s'han afegit llocs per esprémer taronges al moment o la venda d'orxata fresca.

  «Amb el Mercat tradicional valencià hem volgut fer un pas més en les habituals fires artesanals i retre un petit homenatge als nostres productes i les tradicions més nostres», ha explicat el regidor d'Economia, Xavier Ochando. I és que entre les parades del mercat s'ha inclòs d'una manera especial als productors locals, molts d'ells amb productes de l'horta vila-realenca.

  Passades unes hores, a l'avinguda Murà s'ha dut a terme el sopar de germanor per a veïns i veïnes de Vila-real. Organitzada per la Junta de Festes, els comensals s'han reunit a les 21:00 hores en aquest sopar en què també han col·laborat les associacions de veïns on es podien reservar fins al 10 de maig els tiquets que han donat dret aquesta nit a una cadira a taula, beguda i porrat.

  Però ha sigut a les 22:00 hores quan ha donat lloc la XX Nit de Ronda a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. Aquest acte d'entrada lliure està organitzat per l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega i des de la regidoria de cultura de Vila-real han explicat que es tracta d'un concurs de serenates "amb la finalitat de promoure la tradició del mes de maig i com homenatge a la dona vila-realenca ".

  Pujar