13 d’agost de 2020 13/8/20

Destaca obre les portes de la tercera edició

  La Fira Destaca 2018 obre les portes al públic en el Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real. La primera fira de transferecia tecnològica i científica de la Comunitat reunirà des d'avui i fins a divendres que ve 16 de novembre a empreses, institucions, centres de recerca i start-ups en un mateix espai. Un punt de trobada en el qual reconeguts experts de diferents àmbits podran intercanviar coneixements i explicar els últims avanços en recerca en matèria científica.

  Després de les edicions de 2014 i 2016, Destaca, organitzada per l’Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, amb el suport de la Generalitat, aposta en aquesta edició de 2018 per seguir creixent a través de la incorporació de noves activitats i conferències. Les temàtiques presents aquest any són quatre: materials avançats, agricultura i alimentació, indústria, energia i economia circular i salut i esport. Quatre eixos temàtics que comptaran amb les presència de més de trenta experts que participaran en les conferències i taules de reptes.

  Destaca espera la visita de més de 7.000 visitants, superant les dades de la passada edició. De moment, ja han passat per la fira més de 400 alumnes dels col·legis de Vila-real, que han visitat l'espai dedicat a la divulgació científica amb sis demos experimentals. L’espai Destaca Divulgació va obrir dilluns passat i s'allargarà fins al dia de clausura.

  La jornada d'aquest dimecres començarà amb la presentació del país convidat aquest any; Bulgària. El director de Destaca, Juan B. Carda, i el vicerector de recerca i Relacions Internacionals de la Universitat de Tecnologia Química i Metalúrgia de la Universitat de Sofia, Emil Mihajlov, seran els encarregats de donar inici al programa de conferències i activitats previstes per als tres dies de durada de la fira. A continuació, a les 11.00 h, es realitzarà l'acte inaugural, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, visitarà Destaca 2018 al costat de les autoritats i la rectora de l’UJI, Eva Alcón.

  Les novetats de la tercera edició

  La presència d'una apartat destinat a les start-ups és una de les novetats d'aquest any en la Fira Destaca. Els emprenedors tindran l'oportunitat d'estar en contacte amb empreses ja afermades en el sector, a més dels investigadors de les diferents institucions.

  El CEEI Castelló estarà present una edició més, amb dues activitats relacionades amb la innovació i el finançament enfocat a la indústria de la Comunitat Valenciana.

  Pujar