20 de gener de 2021 20/1/21

El Pla de desescalada de la participació social habilitarà tres espais municipals per a facilitar reunions del teixit associatiu i econòmic amb totes les mesures de prevenció

  • El primer dels edificis que s'habilitarà aquesta setmana vinent serà la Casa dels Mundina, que acollirà el I Congrés d'Innovació Agroalimentària des de l'Economia Social organitzat per la Fundación Manantial i l'Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real activa el Pla municipal de desescalada de la participació social, que contempla habilitar tres instal·lacions municipals per a facilitar que el teixit econòmic i associatiu puga anar recuperant a poc a poc la normalitat. Per a això, el consistori posarà a la seua disposició espais per a la realització de reunions o activitats autoritzades en la desescalada com a congressos de xicotet format, amb totes les mesures de prevenció i sempre complint amb la normativa contemplada en cada fase. La primera de les instal·lacions que s'obrirà aquesta setmana vinent per a aquesta mena d'activitat serà la Casa dels Mundina, edifici municipal situat al carrer Major, que acollirà el I Congrés d'Innovació Agroalimentària des de l'Economia Social, organitzat per l'Ajuntament i la Fundación Manantial.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, indica que “com ja advertim des del primer moment, l'Ajuntament realitzarà una desescalada administrativa amb prudència i responsabilitat, per la qual cosa no reactivarem totes les instal·lacions municipals que la normativa ens permetria obrir”. Però, segons afig el primer edil, “sí que és necessari assegurar que el teixit econòmic i associatiu de la ciutat puga comptar amb instruments i facilitats per a reprendre l'activitat i caminar de nou cap a la normalitat”.

Amb la finalitat que entitats, associacions de veïns, empreses,… puguen disposar d'espais per a reunir-se en les condicions establides per la normativa de la desescalada, en les pròximes setmanes s'habilitaran tres instal·lacions municipals, que comptaran amb el corresponent protocol especial de desinfecció, així com material de protecció i mesures de prevenció sanitària i higiene. Col·lectius i empreses podran sol·licitar, presentant una instància al consistori per a obtindre la corresponent autorització, l'ús d'aquests espais, sempre complint amb les restriccions previstes per la normativa de la desescalada.

L'alcalde detalla que el primer dels edificis municipals que s'habilitarà serà la Casa dels Mundina que aquest pròxim dimarts 26 de maig acollirà el I Congrés d'Innovació Agroalimentària des de l'Economia Social, organitzat per la Fundación Manantial i l'Ajuntament. En aquesta trobada es tractarà la pròxima posada en funcionament del projecte d'economia social Vilamico, dedicat a la producció de xampinyons, i impulsat per la Fundación Manantial per a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental.

“Volem ajudar a la reactivació de la nostra ciutat i esperem que aquest Pla municipal de desescalada de la participació social siga un instrument per a la dinamització de la vida social i econòmica de Vila-real”, conclou Benlloch.

Pujar