13 d’agost de 2020 13/8/20

Benlloch anuncia una taula de coordinació dels instituts d'FP per a reivindicar la Formació Professional com a estudis d’èxit

Benlloch anuncia una taula de coordinació dels instituts d'FP per a reivindicar la Formació Professional com a estudis d’èxit - (foto 1)
  • L'alcalde conclou els actes reivindicatius de la Setmana Europea de la FP a Vila-real i destaca la vocació referent de la ciutat en la formació en competències vocacionals

MÉS FOTOS
Benlloch anuncia una taula de coordinació dels instituts d'FP per a reivindicar la Formació Professional com a estudis d’èxit - (foto 2)
Benlloch anuncia una taula de coordinació dels instituts d'FP per a reivindicar la Formació Professional com a estudis d’èxit - (foto 3)
Benlloch anuncia una taula de coordinació dels instituts d'FP per a reivindicar la Formació Professional com a estudis d’èxit - (foto 4)
Benlloch anuncia una taula de coordinació dels instituts d'FP per a reivindicar la Formació Professional com a estudis d’èxit - (foto 5)

Els instituts de Formació Professional de Vila-real s'han unit, juntament amb l'Ajuntament, en una taula de coordinació per a abordar les necessitats de l’FP i reivindicar els estudis de competències vocacionals com una opció d'èxit per al futur. La iniciativa ha sorgit de la celebració a Vila-real de la quarta Setmana Europea de l’FP, que ha viscut aquest matí una jornada reivindicativa a la plaça Major, amb taules informatives, activitats i la lectura de les motivacions de quatre alumnes –un per centre- per a cursar Formació Professional.

La internacionalització, el reciclatge professional, els alts índexs d'ocupabilitat o l'adaptació al mercat laboral són alguns dels arguments que els representants de Fundació Flors, IES Miralcamp, IES Francesc Tàrrega i IES Borch i Llop han anat desgranant com a colofó a un matí lúdic de reivindicació dels estudis professionals. “Aquesta setmana, a tota Europa se celebraran més de mil actes per la setmana de l’FP. A Castelló, la iniciativa de la Comissió Europea només ha tingut el seu reflex ací, a Vila-real, i això demostra que la nostra ciutat té vocació de ser també un referent en aquest tipus de formació vocacional, en la qual encara hem de continuar treballant per a acabar amb l'estigma de què es tracta d'estudis de menys nivell que els universitaris o altres àmbits”, ha destacat l'alcalde, José Benlloch, en el tancament de la jornada, al costat de la regidora d'Educació, Aida Beteta.

Amb aquest objectiu, l'alcalde ha anunciat la creació d'una taula fixa de coordinació entre els quatre centres que imparteixen cicles d'FP a Vila-real, que es reunirà en pròximes setmanes amb el director general de Formació Professional, Manuel Gomicia per a avançar en aquesta línia. Benlloch ha tingut també unes paraules d'agraïment cap al personal docent i directiu dels quatre instituts i, en particular, per a Fundació Flors, centre pioner en la implantació de l’FP a Vila-real. En l'actualitat, a la ciutat s'imparteixen 14 cicles formatius de diferents famílies professionals.

La Setmana Europea de la FP contínua amb més activitats en els instituts de la ciutat i a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner durant tota la setmana.

Pujar