Castellano

Ciudadanos reclama la substitució dels caixers del pàrquing municipal amb tecnologia que permeta pagar amb targeta i telèfon mòbil

Ciudadanos reclama la substitució dels caixers del pàrquing municipal amb tecnologia que permeta pagar amb targeta i telèfon mòbil
  • El regidor de Cs Jordi Roig afirma que “és tercermundista que l'any 2019 només es puga pagar en efectiu i exclusivament amb bitllets de 5 i 10 euros”

MÉS FOTOS
Ciudadanos reclama la substitució dels caixers del pàrquing municipal amb tecnologia que permeta pagar amb targeta i telèfon mòbil - (foto 2)
Ciudadanos reclama la substitució dels caixers del pàrquing municipal amb tecnologia que permeta pagar amb targeta i telèfon mòbil - (foto 3)
Ciudadanos reclama la substitució dels caixers del pàrquing municipal amb tecnologia que permeta pagar amb targeta i telèfon mòbil - (foto 4)

Ni amb targeta bancària, ni amb el telèfon mòbil i ni tan sols amb un bitllet de 20 euros. Aquesta és la situació que es troben els usuaris del pàrquing municipal de Sant Vicent del Raspeig, gestionat per l'Ajuntament, quan pagaran el tiquet abans de retirar el seu vehicle. Així ho ha denunciat el regidor de Ciudadanos (Cs), Jordi Roig, que ha reclamat al Govern local (PSOE i EU) que substituïsca els caixers actuals per uns altres més moderns que permeten pagar amb targeta i telèfon mòbil.

Roig ha explicat que “és tercermundista que l'any 2019 un pàrquing públic gestionat per l'Ajuntament de Sant Vicent no dispose encara de la tecnologia necessària perquè els conductors puguen pagar el tiquet amb targeta o aplicació mòbil”. “En aquest cas és encara més greu perquè els caixers només accepten bitllets de 5 i 10 euros, per la qual cosa els usuaris ni tan sols poden pagar amb un bitllet de 20 o 50 euros, i damunt només retorna el canvi en monedes”, ha afegit l'edil.

El grup municipal de Ciudadanos ha recollit les queixes de nombrosos veïns per les limitacions que troben a l'hora d'abonar el tiquet de l'aparcament municipal, la qual cosa, sens dubte, desincentiva l'ús d'aquestes instal·lacions públiques per part dels usuaris que aparquen en ell per a, per exemple, realitzar gestions a l'Ajuntament o en Suma o per a comprar en els establiments del centre urbà de Sant Vicent. En moltes ocasions, els obliga a eixir del pàrquing per a sol·licitar canvi en algun comerç de l'entorn.

El regidor de Cs ha afegit que “no és de rebut que el primer que es troba un conductor en entrar al pàrquing és un cartell que indica que només s'accepten pagaments en efectiu amb bitllets de 5 i 10 euros i monedes, quan hui dia és possible pagar amb targeta o amb el telèfon mòbil un café en molts establiments”.

Jordi Roig ha afirmat que “li demanem al Govern municipal que aposte de debò pel pàrquing situat en els baixos de l'Ajuntament com a alternativa a l'estacionament en superfície, ja que és una instal·lació pública que està infrautilitzada durant moltes hores del dia, i això passa, entre altres mesures, per donar facilitats de pagament als usuaris que deixen el seu vehicle en aquest”.

Pujar