elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La C. Valenciana, a l'espera dels resultats dels dos casos sospitosos de pigota del mico

La C. Valenciana, a l'espera dels resultats dels dos casos sospitosos de pigota del mico
  • Des de Salut Pública confien a tenir les conclusions de les anàlisis al llarg d'aquest dimarts

La Comunitat Valenciana compte, de moment, amb dos casos sospitosos de pigota del mico. La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va comunicar ahir el primer possible cas d'infecció a la província de Castelló. Es tracta d'una persona que ha visitat una zona endèmica. Aquest pacient roman ingressat a l'hospital General de Castelló.

Poc després, Sanitat comunicava un altre cas sospitosos a València i en aquesta ocasió no es tractaria d'un cas importat.

El cap del servei de vigilància i control epidemiològic de la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Francisco Javier Roig, ha assegurat en una entrevista en À Punt que “els resultats es tindran al llarg d'aquest matí”.

Així mateix, Roig ha indicat que vist com s'estan difonent els casos en altres països d'Europa, “el normal és que en la Comunitat Valenciana hi haguera algun cas”.

Quina diferència la pigota del mico del covid?

Francisco Javier Roig ha assegurat que la diferència entre el covid i la pigota del mico és “la manera de transmissió” i que el covid és nou i la pigota del mico es coneix des de la dècada dels 70, encara que “ara canvia la forma de presentació. Abans era per contacte directe amb animals, era una malaltia endèmica de la zona d'Àfrica”.

Llavors es transmetrà si una persona malalta de pigota del mico viatjava d'algun país africà fins a Europa o Amèrica. No obstant això, “ara ens hem trobat que han aparegut alhora i en diferents països”.

La malaltia afecta a rosegadors i micos

El cap del servei de vigilància i control epidemiològic de la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha assenyalat que la pigota del mico afecta a rosegadors i micos a Àfrica “però puntualment pot entrar en contacte amb animals i pot fer el salt a humans”.

Com a mesura de precaució, les persones infectades o amb casos sospitosos d'infecció de pigota del mico, cal guardar quarantena, aïllar-se i si cal entrar a l'habitació on està el pacient cal portar posada la màscara.

La transmissió és directa, per fluids corporals, contacte directe, per mucoses i ferides en la pell. I actualment no hi ha vacuna específica per a tractar l'emmalaltida, segons Roig, encara que si poden ser efectius alguns antivirals.

Pujar