22 d’octubre de 2020 22/10/20

El "XXIX Dia de la Pilota Valenciana" s’espera com una gran setmana de promoció de l’esport autòcton

El "XXIX Dia de la Pilota Valenciana" s’espera com una gran setmana de promoció de l’esport autòcton - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El "XXIX Dia de la Pilota Valenciana" s’espera com una gran setmana de promoció de l’esport autòcton - (foto 2)
  El "XXIX Dia de la Pilota Valenciana" s’espera com una gran setmana de promoció de l’esport autòcton - (foto 3)

  En la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal de Valencia, s’ha presentat els actes commemoratius del “XXIX Dia de la Pilota Valenciana”. Han presidit l’acte de presentació, la regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, i el coordinador de tecnificació, Álvaro Navarro. També han estat presents els vicepresents Juan Contreras y Mónica Moya, el gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría,  junt a premiats, jugadors i representants de clubs federatius.

  Tots han convidat els aficionats i ciutadans de la ciutat de València a participar amb les mesures de seguretat sanitàries més estrictes dels actes de promoció del nostre esport autòcton, on estaran presents tots els estaments de la pilota: les escoles, falles, clubs, jugadors i jugadores, entrenadors i tècnics.

  Pilar Bernabé, com a amfitriona de l’acte ha recalcat que és un esdeveniment molt especial la celebració del “Dia de la Pilota Valenciana”, ja què ha pujat molt el nombre de xiquets i xiquetes que practiquen pilota en la ciutat de València. “La promoció de la pilota valenciana ha de ser una prioritat de la nostra regidoria”. Bernabé ha donat a conèixer tots els actes que se celebraran durant la setmana commemorativa. “Només desitge qu aquestos, dies sempre aplicant i tenint en compte totes les mesures de seguretat i protocols d’higiene, siga molt exitosa”.

  Per la seua part, José Daniel Sanjuán, ha recalcat el gran valor d’aquest dia, dins del calendari de la Federació, i com a exaltació de la Pilota Valenciana. Per a nosaltres es tracta d’uan data molt assenyalada perquè celebrem que fa 29 anys l’alcaldessa de València, clementina Ródenas, va publicar un ban en el que derogava la prohibició de jugar a pilota en vigor des del segle XV. Des de fa vint-i-nou anys ho hem celebrat, sempre al costat de la regidoria d’esoprts de València.

  El president ha concretat que les activitats es desenvolupen a 6 llocs diferents del cap i casal, iv que “per al 2021, esperant gaudir de millors circumstàncies, volem celebrar eixe 30 aniversari d’una forma molt especial”.

  Per últim, el responsable dels grups de tecnificació federativa, Álvaro Navarro, ha destacat que dins de la programació del Dia de la Pilota destaquen dos jornades especialment dedicat als més joves, als i les alumnes dels diferentes centres de tecnificació. “Enguany hem volgut comptar amb dos referents com són Soro III i Waldo per a te els jugadores i jugadores puguen preguntar tot el que els interesse sobre la seua experiència i la seua trajectòria esportiva: alimentació, preparació, lesions, problemes...

  Pujar