elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

40 xiquets omplin l’Ajuntament de música simfònica

    L'orquestra simfònica infantil de l'associació Scordae arriba als concerts dels dijous del Saló de Cristall, a les 12 hores. L'orquestra, formada per 40 xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys, és la primera a Espanya a integrar músics de tan curta edat. Una iniciativa innovadora que aposta per la formació en valors, per a acostar la interpretació musical a un públic majoritàriament infantil i amb una finalitat totalment solidària.

    Scordae és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu impulsar la música entre els joves per mitjà de la creació d'esta orquestra, amb alguns músics que encara no saben llegir però que poden aplicar els coneixements adquirits en el seu aprenentatge. Per això es tracta d'un projecte innovador, ja que habitualment en les ensenyances reglades els xiquets i les xiquetes no solen formar part d'una orquestra fins que són més majors.

    El repte de Scordae consistix a poder portar a la pràctica les capacitats i els coneixements musicals en les edats més primerenques a partir de la premissa que la pràctica en conjunt contribuïx al benefici de la formació individual de cada xiquet i xiqueta. Els fundadors d'esta iniciativa són María José López, professora de viola; Isabel Navalón, professora d'oboé; Virtu Miquel, professora de saxòfon, i Eros Quesada, director d'orquestra.

    El concert "La música i els elements" partix d'una història fictícia en què l'ésser humà desestabilitza, pels canvis produïts en ell, els regnes dels quatre elements: mar, terra, foc i aire. Això fa que els elements entren en conflicte i es trenque l'equilibri existent en este món fantàstic. La por i el temor a allò imprevisible envairan tots els personatges i només hi haurà una persona capaç d'aconseguir l'harmonia: el Rei de la Música.

    Pujar