elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
DIA INTERNACIONAL DE LES DONES RURALS

"A les xiquetes, els diria que procurin fixar-se en tot el que hi ha al seu voltant i lluitar pel que necessiten"

"A les xiquetes, els diria que procurin fixar-se en tot el que hi ha al seu voltant i lluitar pel que necessiten"
  • Entrevistem Josefina Horta, guardonada amb el premi "Fem que les dones comptin" en el marc del Dia Internacional de les Dones Rurals

Amb gairebé 90 anys, Josefina Huerta, ha rebut un reconeixement a "a tota una vida" a través d'guardó "Fem que les dones comptin" atorgat per l'àrea d'Igualtat de la Diputació de València, amb la col·laboració de la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) en el marc del Dia Internacional de les Dones Rurals, celebrat aquest divendres 15 d'octubre.

Josefina Huerta ens explicava que es troba "molt agraïda i m'ha encantat rebre aquest premi", encara que considera que "m'han fet un excés de cas i no em mereixo tant".

Diu que la seva vida ha estat "molt bona, jo vivia a Mallorca, em vaig casar i vaig venir a Requena, aquí he tingut a les meves filles, amb les que estic molt contenta i al meu nét". Després del seu trasllat a la ciutat valenciana va posar en marxa al costat del seu marit un comerç, a què encara segueix acudint, ia més treballava en una acadèmia donant classes de matemàtiques i francès.

"A les nenes, els diria que procurin fixar-se en tot el que hi ha al seu voltant i lluitar pel que necessiten" destacava Josefina.

Les seves filles assenyalen que "ella hagués estudiat carrera de ciències que és el que li agradava, la seva situació econòmica no li permetia traslladar-se a Barcelona per estudiar, de manera que finalment es va decantar per realitzar magisteri, l'única carrera que s'impartia a Palma de Mallorca ".

Durant la seva joventut va estudiar francès i es va treure el batxillerat, i se li donava tan bé donar classes que "donava matemàtiques en un col·legi i allà la van animar a que continués fent classes perquè ho feia molt bé".

Per a aquestes dues germanes "és un orgull tenir-la com a mare, és un exemple, és la que et dóna empenta, alegria i sempre té una paraula d'ànim quan la necessites, i sempre ho positivitza tot".

Pujar