elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Volies s'integra en el Consell d'Empreses del Màster en RSC de la UPV per a col·laborar en l'impuls del voluntariat corporatiu

Volies s'integra en el Consell d'Empreses del Màster en RSC de la UPV per a col·laborar en l'impuls del voluntariat corporatiu
  • Les organitzacions signen un conveni de quatre anys de duració, que contempla la col·laboració en accions vinculades al títol universitari, així com el desenvolupament de noves iniciatives conjuntes

  • Volies acumula més de deu anys de trajectòria com a organització de referència en l'àmbit del voluntariat corporatiu a Espanya i a Europa

MÉS FOTOS
Volies s'integra en el Consell d'Empreses del Màster en RSC de la UPV per a col·laborar en l'impuls del voluntariat corporatiu - (foto 2)

Volies, organització referent en l'àmbit del voluntariat corporatiu a Espanya i Europa, s'uneix al Consell d'Empreses del Màster de Formació Permanent en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa (RSC) de la Universitat Politècnica de València (UPV), mitjançant la signatura d'un conveni de quatre anys de duració. El voluntariat corporatiu és una línia d'acció en constant creixement, pels seus positius impactes en la relació de les companyies amb els seus grups d'interés, interns i externs. En el marc de l'aliança entre Volies i el Màster en RSC de la UPV, s'articularan diferents iniciatives per a promoure el seu coneixement entre les i els estudiants i professionals i la seua integració real en l'ecosistema empresarial de la Comunitat Valenciana.

Juan Ángel Poyatos, fundador i CEO de Volies, detalla que, “a més del voluntariat corporatiu, treballem en altres àrees, com la gestió de la diversitat, la comunicació amb impacte social, la participació ciutadana i altres formes d'activació social. Amb esta àmplia visió i enfocament, podem contribuir a generar coneixements, sinergies i projectes amb impacte al costat de l'equip docent, estudiants i a la resta d'empreses que col·laboren amb el Màster en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa de la UPV”.

El conveni, rubricat en la Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE), contempla la col·laboració entre totes dues organitzacions en accions vinculades a este títol propi de la UPV, així com el desenvolupament d'altres iniciatives conjuntes. Entre altres punts, s'impartiran xarrades a l'alumnat, perquè els transmeten la seua experiència; es col·laborarà en esdeveniments de formació, informació i conscienciació, i es treballarà conjuntament en la millora constant del programa formatiu.

“Són molts els estudis que recullen els múltiples beneficis que té el voluntariat corporatiu tant en les entitats del tercer sector amb les quals l'empresa col·labora (i, com a conseqüència, en les persones i col·lectius amb els quals estan lligades), com internament, en la vinculació i compromís de les persones treballadores. Col·laborar amb Volies ens permetrà aprofundir en esta línia d'acció de la responsabilitat social de mà de l'entitat referent en esta matèria”, subratlla Gabriel García Martínez, director del Màster en RSC de la UPV.

Deu anys com a organització de referència en voluntariat corporatiu

Juan Ángel Poyatos va posar en marxa Voluntariado y Estrategia, germen de Volies, en 2013, amb l'objectiu d'impulsar el voluntariat corporatiu, una matèria incipient a Europa en eixe moment. L'objectiu de Volies com a empresa amb propòsit sempre ha sigut la transformació social a través del principal motor amb el qual compten empreses, organitzacions i societat: les persones i el seu compromís amb el món. Per a això, a més de sumar l'experiència de tots estos anys, coordina la Xarxa Voluntare, el principal think tank de voluntariat corporatiu de parla hispana, al qual pertanyen més d'un centenar d'empreses i organitzacions sòcies.

Només durant 2022, Volies va coordinar 1.500 accions per a 50 empreses, en col·laboració amb 400 organitzacions socials, en més de 25 països. En total, es va mobilitzar a prop de 45.000 voluntàries, beneficiant a unes 375.000 persones.

Volies acaba de sumar-se al selecte grup d'empreses del moviment B Corp, a Espanya. Es tracta d'organitzacions que compleixen amb alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat legal, a les quals se'ls exigeix legalment que tinguen en compte en la presa de decisions a tots els seus grups d'interés. Pertanyen a este ecosistema més de 6.200 companyies de 86 països; unes 200 d'elles, a Espanya.

Pujar