elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una vintena de veïns de l'entorn de l'Albufera es formen com a guies barquers

Una vintena de veïns de l'entorn de l'Albufera es formen com a guies barquers
  • La iniciativa pretén millorar el servei donat als visitants del Parc Natural

MÉS FOTOS
Una vintena de veïns de l'entorn de l'Albufera es formen com a guies barquers - (foto 2)

Es tracta de la segona edició del Curs d’acreditació de guies barquers i barqueres promogut pel Servei de Devesa-Albufera. En esta ocasió s’ha format a una vintena de persones, la major part població local. Els participants reben informació sobre els valors del Parc Natural, impactes, bones pràctiques mediambientals, així com recursos per a la interpretació i guia de grups.

L’Ajuntament de València ha impulsat la formació de guies barquers i barqueres de l’Albufera. Durant este últim mes s’ha desenvolupat la segona edició d’este curs d’acreditació que té com a objectiu capacitar este personal per tal de transmetre gran quantitat d’informació al voltant dels valors del Parc Natural i les bones pràctiques mediambientals així com promoure que els i les visitants tinguen “una experiència gratificant, única i educativa”, tal i com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. “Es tracta d’un servei necessari tenint en compte que la passejada en barca és una de les activitats més demandades pels visitants de l’Albufera i els barquers i barqueres són el seu únic contacte”.

Una vintena de persones han participat en esta segona edició, la majoria població local. En molts casos, desenvolupen altres activitats tradicionals com ara la pesca, el cultiu de l’arrós o la caça, i suposen una gran font de coneixements i experiències en primera persona. D’altra banda, cal minimitzar el possible impacte ambiental que puga tindre per al llac a causa de la massificació, el soroll o el pas per zones sensibles. “Estem treballant en la conservació del llac de l’Albufera que forma parte d’un espai molt sensible i de gran rellevància per al patrimoni natural de València”, ha assenyalat Campillo. “Els barquers i barqueres són un valor afegit i un recurs turístic únic per als i les visitants”.

Els cursos estan promoguts pel Servei Devesa-Albufera de l’Ajuntament en col·laboració amb Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLIfe. Els continguts dels tallers formatius tracten des de la història i evolució de l’Albufera, la qualitat i gestió de l’aigua del llac, la biodiversitat, la identificació d’aus i la interpretació del patrimoni i guies de grup. Els i les ponents són experts procedents de la Universitat Politècnica de València, com Carles Sanchis; el biòleg Joan Miquel Benavent; Pau Alonso-Monasterio, experta en interpretació del patrimoni i turisme en espais naturals protegits; així com Paloma Mateache directora-conservadora del Parc Natural de l’Albufera, i Maria Sahuquillo, tècnica de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Pujar