26 de setembre de 2020 26/9/20

Valenciaport reforçarà en 2019 el seu compromís de gestió responsable en el Grup d'Acció de RSE en Empresa Públiques

Valenciaport reforçarà en 2019 el seu compromís de gestió responsable en el Grup d'Acció de RSE en Empresa Públiques - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Valenciaport reforçarà en 2019 el seu compromís de gestió responsable en el Grup d'Acció de RSE en Empresa Públiques - (foto 2)

  L'Autoritat Portuària de València, com a membre del Grup d'Acció de Responsabilitat Social (RSE) s'ha compromès a reforçar al llarg de l'any 2019 els compromisos en matèria de transparència, consecució de l'Agenda 2030 i contractació pública responsable, assumits per aquest grup de treball de 28 empreses i entitats públiques espanyoles, coordinat per Forética.

  La primera reunió de l'any del Grup d'Acció de Responsabilitat Social s'ha celebrat el 20 de març i s'ha centrat en l'anàlisi de les implicacions de la Llei d'informació no financera per al sector públic. A més, en la reunió s'han abordat les últimes tendències i principals avanços a nivell nacional en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, després del recent informe presentat pel Grup sobre la contribució de les empreses públiques a l'Agenda 2030.

  En representació de Valenciaport ha assistit Pilar Blaya, per a qui estes trobades ofereixen una oportunitat única d'intercanviar experiències per a abordar situacions similars que han d'afrontar les empreses públiques. En opinió de Pilar Blaya, aquest projecte permet conéixer la casuística de l'empresa pública en el seu esforç per millorar la seua contribució, i com a resposta als canvis legislatius i a les demandes socials detectades a nivell global.

  El Grup compta amb el suport d'Adif i l'ICO com a líders i amb 28 entitats públiques membre: Adif, Aena, Aquavall, Canal Sud Radio y Televisión, CESCE, Corporació Empresarial Pública d'Aragó, Correus, Emasesa, ENAIRE, Enresa, Extremadura Avante, Grup ENUSA, Grup Tragsa, ICEX España Exportació i Inversions, ICO, INCIBE, INECO, INFORMA D&B, ISDEFE, ITVASA, Metro de Madrid, Paradores, Renfe, RTVE i Valenciaport. A més, Agència EFE, COFIDES i la Xarxa Nacional Sanitària de Responsabilitat Social participen en qualitat de membres observadors.

  El Grup ha presentat les seues línies de treball per a enguany, amb focus en els temes vinculats a transparència (lligat amb la Llei d'informació no financera), Agenda 2030 i contractació pública responsable (reptes i oportunitats de la Llei de Contractes del Sector Públic).

  En esta primera reunió s'han posat en relleu requisits fonamentals de la Llei d'informació no financera. Segons ha destacat Germán Granda, Director General de Forética, “la transparència té una implicació fonamental en la gestió i direcció de les empreses de titularitat pública, en un context com l'actual en el qual els mecanismes de rendició de comptes i de bon govern són elements essencials demandats per tots els seus grups d'interés”.

  En paraules d'Ana Gómez, Sènior Manager i responsable del Grup d'Acció, “els avanços del Grup són mostra de la rellevància per a les empreses públiques d'assumir una posició de lideratge en el desenvolupament de la sostenibilitat, integrant els principis de la RSE en les seues pròpies activitats i actuant com a model de comportament en l'entorn que els envolta”.

  Sobre el Grup d'Acció de RSE en empreses públiques

  Es tracta d'una plataforma col·laborativa empresarial coordinada per Forética que té l'objectiu de fomentar l'intercanvi de coneixement entre les empreses públiques participants en aspectes ambientals, socials i de bon govern, visibilitzar casos d'èxit empresarial, traslladar eines i tendències rellevants a nivell internacional i contribuir positivament al lideratge de les empreses públiques en aquest àmbit.

  Els membres del Grup generen més de 255.000 ocupacions directes i la seua xifra de negoci representa un 2,26% del PIB. A més, pertanyen a més de 16 sectors d'activitat i tenen presència en tota Espanya, incloent empreses públiques amb activitat destacada a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana o Extremadura.

  Forética, com a membre del Consell Empresarial Espanyol de Desenvolupament Sostenible, compta amb acords de col·laboració amb diferents Ministeris, tals com el Ministeri per a la Transició Ecològica, el Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, la qual cosa contribueix a la consecució dels objectius d'aquesta iniciativa.

  Pujar