23 de gener de 2020 23/1/20

València serà centre de la gravitació internacional en un congrés al qual assistiran mil científics de més de 50 països

  Durant cinc dies València es convertirà en la seu de la conferència internacional més important sobre relativitat general i gravitació. Del 8 al 12 de juliol coincidiran les dues trobades més importants sobre gravitació: la 22 International Conference on General Relativity and Gravitation & 13th Edoardo Amaldi Conference on Gravitational Waves.

  Aquest congrés, organitzat per la Universitat de València i el CSIC i gestionat per la Fundació ADEIT, ajudarà a crear noves sinergies en el camp de la gravitació i, especialment, en l’àmbit de la física d’ones gravitatòries i les seues múltiples implicacions. Així ho expliquen els organitzadors del congrés a València, José Antonio Font, catedràtic d'Astronomia i Astrofísica, i José Navarro, catedràtic de Física Teòrica, ambdós de la Universitat de València.

  Espanya acull aquest congrés per primera vegada i és València la ciutat triada en la qual es donaran cita un miler d’investigadors i científics de l'àrea de l'astronomia, l'astrofísica i la física de més de 50 països que participaran en alguna de les més de 600 xarrades científiques especialitzades programades per a aquests dies.

  Les ones gravitatòries, clau per a respondre a l'origen de l'Univers

  Les ones gravitatòries obrin una nova finestra a l'exploració detallada de l'Univers i seran clau per a respondre als molts enigmes del macrocosmos i, segurament, també del microcosmos. Al seu torn, durant els dies del congrés, a través de les diferents sessions paral·leles i plenàries, es donarà resposta a molts dels interrogants que Stephen Hawking va plantejar sobre els forats negres i l'origen de l'Univers.

  Homenatge a la figura de Stephen Hawking

  Hawking ha sigut un dels científics que més ha investigat sobre l'origen de l'Univers i sobre la teoria de la relativitat. La seua figura serà homenatjada durant el congrés. Companys, investigadors i amics de Hawking repassaran la seua extensa trajectòria professional.

  Dones en la ciència i ones gravitatòries i Einstein

  A més del programa científic del congrés, també estan programades dues ponències de caràcter més divulgatiu. D'una banda, la realització d'una taula redona el dimarts, 9 de juliol al MUVIM, a les 19:30 hores, sobre ‘Dones en la ciència’, en la qual diferents científiques debatran sobre la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones en els camps de STEM. I, per una altra, la conferència ‘Einstein, forats negres i ones gravitacionals’, a càrrec de Gabriela González, professora en la Universitat de Louisiana i membre de l'observatori de detecció d'ones gravitatòries americà LIGO, al Museu de Ciències Príncep Felip. Aquesta ponència l'impartirà en castellà el dimecres 10 de juliol a les 19:30 hores.

  ocultar
  València serà centre de la gravitació internacional en un congrés al qual assistiran mil científics de més de 50 països
  Pujar