elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València presentarà a FITUR els esdeveniments més destacats del 2022: Capital Mundial del Disseny, Turisme Intel·ligent i els Goya

València presentarà a FITUR els esdeveniments més destacats del 2022: Capital Mundial del Disseny, Turisme Intel·ligent i els Goya
  • Amb el lema “València és ara” es pretén destacar “els elements que ens estan posicionant a nivell internacional”, com la sostenibilitat, l'estil de vida, el disseny o la cultura

MÉS FOTOS
València presentarà a FITUR els esdeveniments més destacats del 2022: Capital Mundial del Disseny, Turisme Intel·ligent i els Goya - (foto 2)

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, juntament amb el director de Visit València, Antonio Bernabé, han presentat les iniciatives que València presentarà a la Fira Internacional de Turisme, FITUR 2022, que se celebra entre el 19 i 23 de gener a el recinte firal de Madrid.

Sota el lema “València és ara”, la ciutat del Túria posarà en valor els esdeveniments més destacats d'aquest 2022, com la Capitalitat Mundial del Disseny, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent i la gala dels Premis Goya com a colofó ​​a l'Any Berlanga.

García ha destacat que aquest any, “és sens dubte l'any de València”, ja que “la nostra ciutat ha estat triada com una de les millors ciutats europees per viure i la CNN ens recomana com una de les destinacions mundials amb més al·licients turístics per viatjar”.

"València és ara"

El regidor ha assenyalat que des de l'estand de Fitur es pretenen mostrar les principals propostes de la ciutat el 2022 i “destacar els elements que ens estan posicionant a nivell internacional”, com ara la sostenibilitat, l'estil de vida, el disseny o la cultura.

L'estand de la ciutat convida a descobrir els esdeveniments que acull durant aquest any i que la converteixen en “destí imprescindible”. I és que, a més de la capitalitat del disseny i el turisme intel·ligent, l'Any Berlanga i la gala dels Goya, València es presenta com a destinació LGTBQ+ —serà seu dels Gay Games el 2026— i destinació gastronòmica —aprofitant que al desembre va acollir la presentació de la Guia Michelin, amb la incorporació de tres noves estrelles per a restaurants de la ciutat.

L'estand, de 50 metres quadrats, forma part de la instal·lació que la Comunitat Valenciana disposa a la fira. Compte amb panells retroil·luminadors, que li donen major visibilitat; un videocall, on es projectaran vídeos promocionals i que connectarà amb el compte oficial de Visit València a Instagram, i un taulell tàctil d'atenció al visitant, que oferirà informació digital descarregable, amb possibilitat d'enviar-la al correu o dispositiu electrònic.

A més, València tindrà presència a diferents àrees monogràfiques de la fira. Els Gay Games 2026 són la imatge a l'espai Fitur LGTBQ+, un fòrum per promoure la normalització de la diversitat sexual i de gènere; l'Any Berlanga i els Goya constitueixen la targeta de visita a Fitur Cine/Screen, mentre que el cas de València com a destinació turística sostenible centrarà la participació a Fitur Know-How.

Programació de València a FITUR 2022

Emiliano García ha recordat que el reconeixement atorgat per la Comissió Europea a València aquest any com a capital de turisme intel·ligent obeeix, entre altres raons, a l'auditoria de la petjada de carboni i hídrica de l'activitat turística i el corresponent pla per reduir-lo i compensar-lo per aconseguir la neutralitat en carboni del turisme el 2025. En aquesta línia, aquest dijous es presentarà a Fitur el Pla de Sostenibilitat Turística de València per als tres propers anys, que compta amb 7,5 milions d'euros dels fons europeus Next Generation, i que comprèn una trentena de projectes vinculats a tres eixos: la sostenibilitat, la digitalització i la creació de valor.

Antoni Bernabé, ha remarcat que “la presència de València a Fitur està molt centrada en l'àmbit professional, especialment aquest any, marcat per les restriccions de la pandèmia”. El director de Visit València ha explicat que un dels objectius és “reforçar l'acció de comercialització de la destinació amb prescriptors i compradors”. Per això, ja hi ha més de 50 cites programades amb professionals del sector, com ara oficines de turisme, operadors i companyies aèries d'àmbit nacional i internacional.

Pujar