21 de setembre de 2020 21/9/20

València presenta la quarta edició del voluntariat pel valencià

València presenta la quarta edició del voluntariat pel valencià - (foto 1)
  • La novetat enguany és la incorporació del voluntariat a la Universitat Popular.

MÉS FOTOS
València presenta la quarta edició del voluntariat pel valencià - (foto 2)

L’hemicicle de l’Ajuntament de València ha acollit la presentació de la quarta edició de la campanya de voluntariat pel valencià organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb el servici de Formació i amb Escola Valenciana, que s’encarrega de l’aportació de materials. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat la importància d’estes campanyes, incloses al Pla de Formació per al personal municipal, “per millorar el servici públic que s’oferix a la ciutadania”.                                          

La campanya servix de complement als cursos de valencià i pretén iniciar o reforçar l’ús oral del valencià entre persones interessades a utilitzar-lo en converses amb persones que ja el parlen habitualment i que, de forma voluntària i desinteressada, oferixen part del seu temps. En total, s’hi programen dos sessions de mitja hora cada setmana des de hui mateix fins el pròxim 29 de novembre.

Amb les aproximadament 130 persones que hi participaran enguany ja en són vora 750 les que han garantit l’èxit del voluntariat pel valencià a l’Ajuntament de València des que es posara en marxa en el mandat anterior. “Hem consolidat esta iniciativa que va nàixer amb els objectius principals de facilitar, d’una banda, l’accés al valencià de tot el personal municipal, així com, d’una altra, garantir el dret de la ciutadania a comunicar-se amb el seu ajuntament en la llengua oficial triada”, ha explicat Notario.

Com a novetat, enguany s’obri este voluntariat a l’alumnat de la Universitat Popular, que en estos moments tenen obert el termini de presentació de sol·licituds i, per tant,  tindran unes dates de realització diferents a les del funcionariat municipal. “Esta activitat, a més de contribuir a normalitzar l’ús de la nostra llengua a l’Ajuntament de València, és altament beneficiosa per enfortir les relacions entre treballadors i treballadores, el que redunda en un millor treball i un millor servici a la ciutadania”, ha afirmat Notario durant la presentació, on diversos treballadors i treballadores municipals, de departaments com ara el de Tresoreria o Centraleta, han recitat diverses obres, com ara ‘Poble’ o ‘Els dies’, de Vicent Andrés Estellés, o ‘Les Comandantes’, de Carmelina Sánchez Cutillas.

Pujar