elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València mobilitza aquest 25N a la joventut per a previndre i eliminar actituds i estereotips sexistes

València mobilitza aquest 25N a la joventut per a previndre i eliminar actituds i estereotips sexistes
  • L'Ajuntament de València presenta una amplia programació amb exposicions, tallers i un festival entre les activitats previstes

MÉS FOTOS
València mobilitza aquest 25N a la joventut per a previndre i eliminar actituds i estereotips sexistes - (foto 2)
València mobilitza aquest 25N a la joventut per a previndre i eliminar actituds i estereotips sexistes - (foto 3)

La plaça de l’Ajuntament serà, diumenge 24 de novembre, l’escenari de la nova edició de l’Igualment Fest, festival que pretén celebrar la igualtat de gènere i fer front a la violència masclista des d’una visió positiva, artística i social. Esta jornada festiva se celebra en el marc de la commemoració del Dia Internacional per Combatre la Violència contra les Dones. A més, la Regidoria d’Igualtat ha organitzat exposicions, tallers i altres activitats, amb la col·laboració d’altres delegacions municipals, «per previndre i eliminar les actituds i estereotips sexistes i aconseguir el rebuig social de la violència masclista».

«Totes estes accions volem fomentar la igualtat i, enguany, s’han dissenyat per arribar a un públic més jove, perquè les agressions sexuals, malauradament, cada vegada afecten més a este col·lectiu», tal com ha explicat la regidora d’Igualtat, Lucia Beamud, durant la presentació de l’esmentat programa d’activitats que conclourà amb la IV Marxa Contra la Violència de Gènere, «una carrera no esportiva que se celebrarà el 8 de desembre perquè totes i tots diguen no al maltractament a través de l’esport».

Lucia Beamud també ha presentat hui una nova edició de la campanya municipal «Fora de lloc», impulsada per l’Ajuntament, a partir del 2 desembre i durant cinc setmanes, en tres llengües i mitjançant cartells instal·lats al mobiliari urbà, «per denunciar comportaments contra les dones com ara aprofitar-se de qui està inconscient».  I ha ressaltat que, en general, «l’objectiu municipal és arribar a la joventut».

De fet, les activitats organitzades al voltant de 25 de novembre, amb un pressupost de 57.010, 14 euros, finançats pel Pacte d’Estat de 2019, s’anuncien enguany «amb un llenguatge jove i amb la imatge d’uns llavis que simbolitzen la diversitat i pluralitat de la societat». «Els cartells mostren llavis trencats, que al·ludixen al maltractament, i també uns altres morats que amb un somriure es fan ressò del festival Igualment Fest, on  un any més es reivindicarà la igualtat de forma positiva i alegria».

Durant esta jornada, que estarà amenitzada amb música, diferents entitats i agents culturals i socials acostaran a la ciutadania valenciana el missatge de la igualtat entre dones i homes. Concretament, a la plaça de l’Ajuntament hi haurà una fira per donar a conéixer els objectius, programes i èxits enfocats cap a la igualtat.

La festa, presentada per la periodista Amalia Garrigós, es desenvoluparà des de les 11 fins a les 14 hores, amb la col·laboració de, per exemple, el centre d’innovació Las Naves, que presentarà els seus projectes d’innovació social dirigits al foment de la igualtat, amb projeccions i experiències de realitat virtual; i l’Empresa Municipal de Transport (EMT) que organitzarà titelles, tallers i conta contes al respecte per insistir en el missatge que un autobús circula tot el mes en diferents línies de la ciutat.

En convidar a participar en la celebració de la igualtat de gènere, «des d’esta vessant positiva, participativa, creativa i artística», la regidora també ha destacat altres actes com la lectura del ban de l’alcalde de rebuig de la violència contra les dones, el 28 de novembre a les 12.30 hores, amb participació de la corporació municipal i càrrecs públics d’altres administracions. En este acte també es reconeixerà el treball en l’atenció, la prevenció i la sensibilització de la violència de gènere a persones i entitats de la ciutat: Manuela Alcaraz Quevedo, Rosa González Candela, Ángela Escribano Martínez i Cándida Barroso Chulia.

Lucia Beamud s'ha referit a altres iniciatives desenvolupades amb polítiques inclusives com, per exemple, les que du a terme la Universitat Popular amb activitats en diferents centres, o les Biblioteques municipals amb punts d’interés, en totes les dependències, en matèria d’igualtat, i en especial, en matèria de violència de gènere, i ha conclós que la igualtat «és un tema molt important i ha d’estar sempre en la nostra agenda política».

Pujar