16 de juliol de 2020 16/7/20

València intensifica el reciclatge: nous contenidors i més conscienciació

València intensifica el reciclatge: nous contenidors i més conscienciació - (foto 1)
  • L'Ajuntament de València renovarà de manera progressiva tots els contenidors de la ciutat, els quals canviaran d'ubicació seran més accessibles i inclouran informació útil per a fomentar el reciclatge

MÉS FOTOS
València intensifica el reciclatge: nous contenidors i més conscienciació - (foto 2)

L'Ajuntament de València renova el seu compromís amb el reciclatge amb la posada en marxa d'una nova campanya amb la qual busquen conscienciar als veïns sobre la seua importància, així com reduir el nombre de residus no-reciclables que es generen al llarg de l'any a la ciutat.

Per a això, segons ha explicat el vicealcalde segon i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, posen en marxa un pla de millora dels contenidors, que arranca aquest mes de novembre en 13 barris de la capital i que s'anirà implantant de manera progressiva en la resta de barris durant el 2020.

Els barris als quals afecta aquesta primera fase de la campanya són: la Creu Oberta, Penya-Roja, la Creu del Grau, Ayora, Cami fons, Albors, l’Amitat, Ciutat Jardi, Illa Perduda, Cabanyal Canyamelar i Hort de Senambre.

Una de les principals novetats que contempla aquesta nova proposta – per a la qual es destina un pressupost inicial de 250.000 euros – és la referent a la distribució dels cinc contenidors que existeixen actualment. Aquests passaran a estar agrupats en “illes” buscant així afectar el menys possible al paisatge urbà de València.

A partir de novembre es podran trobar pels carrers de València, dos tipus d'illes: d'una banda aquelles compostes per contenidor orgànic, d'envasos i de resta; i d'altra banda, aquells que a més dels anteriorment esmentats incloguen el contenidor destinat al paper i cartó.

Per part seua, segons ha explica Campillo, el contenidor de vidre de moment queda exempt d'aquests formats d'illa i seran col·locats en zones pròximes als locals de restauració a l'ésser aquests els que major quantitat d'aquest material reciclen.

Més contenidors per a un major reciclatge

En aquests moments, segons les dades proporcionades per l'Ajuntament de València, la ciutat compta amb un total 2.466 contenidors en aquests barris dels quals 397 són per a vidre, 340 per a paper i cartó, 317 per a envasos i 1412 per al contenidor gris. Ara amb aquesta nova campanya les xifres canviaran augmentat el número significativament.

La distribució serà la següent: 715 per a vidre, 1233 per al gris, 558 per a paper i cartó, 628 per a envasos i 655 per a orgànics. Una decisió que tal com ha afirmat Campillo, té com a objectiu últim “facilitar el reciclatge als veïns”, per al que a més s'ha procedit vinilar els contenidors amb informació d'utilitat sobre quina mena de producte per a en cadascun dels continents.

Com se si canviarà el meu contenidor habitual?

Ja que una de les accions principals d'aquesta campanya de reciclatge és la redistribució dels contenidors, l'equip de govern ha considerat primordial acompanyar-la amb una campanya paral·lela d'informació. És per això, que al voltant de cinc dies abans que es procedisca al canvi d'ubicació es pegarà en cadascun dels contenidors un adhesiu on es detallarà a on anirà a parar el mateix en els dies següents.

A més, una xicoteta nota informativa informarà sobre la campanya i remetrà al número d'informació municipal per a resoldre qualsevol tipus de dubte que puga tindre el veí. També hi haurà carpes informatives al llarg de diferents dies, en les quals de manera directa el veí podrà consultar més sobre aquestes accions de manera presencial.

Pujar